Turboneger avlyser etter tragedie

Men festivalen fortsetter i de omkomnes minne.

(Dagbladet.no): - Vi velger å fortsette festivalen i de omkomnes minne. Dette er det samme som andre festivaler, som Roskilde har valgt å gjøre etter lignende ulykker, sier Morten «Diesel» Dahl til Adressa.no.
 

Dahl er leder for Rock partner entertainment, arrangør av rockefestivalen i Kvinesdal, der to personer døde og åtte ble sendt til sykehus lørdag.

Han forteller også at tragedien vil bli markert med et minutts stillhet i løpet av kvelden.

- Flere av artistene som spiller i kveld har lovet å dedisere flere sanger til de omkomne og de skadde når de går på scenen i kveld, informerer Dahl.

Det britiske bandet Motörhead spiller kveldens konsert som planlagt.

Turboneger har imidlertid valgt å avlyse kveldens konsert, selv om de ikke vil gå ut med nyheten.

- Vi er i dialog med festivalledelsen som vi har gitt beskjed om hva vi ønsker å gjøre, så er det opp til dem å videreformidle dette til presse og publikum. Vi vil ikke at dette skal handle om oss, sier Rune Grønn, tidligere Turboneger-gitarist, nå sjef for bandets plateselskap, til Dagbladet.no.

- Ja, det stemmer at de har trukket seg og det synes vi er veldig beklagelig, bekrefter Ann Karin Frestad, presseansvarlig i Norway Rock Festival, overfor Dagbladet.no.

AVLYSER: Turboneger kommer ikke til å spille på Norway Rock Festival i Kvinesdal i kveld. Det synes festivalledelsen er beklagelig. Foto: EIRIK HELLAND URKE
AVLYSER: Turboneger kommer ikke til å spille på Norway Rock Festival i Kvinesdal i kveld. Det synes festivalledelsen er beklagelig. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Frestad forteller at de ikke har funnet noen erstatter på så kort varsel, men at noen av artistene som spiller på den lille scenen vil flyttes opp. 

 - Vi forstår overhodet ikke denne avgjørelsen. Vi fortsetter i samråd med politiet, festivalledelsen og de involvertes pårørende, vi har faktisk blitt oppfordret til det av sikkerhetshensyn. At Turboneger trekker seg nå utgjør en reell sikkerhetsrisiko, det er mellom seks- og sju tusen publikummere her som venter på bandet. Det som har skjedd i dag er det mest tragiske som kunne hende, det er helt forferdelig, men det er likevel svært dårlig av Turboneger å avlyse når vi har tatt avgjørelsen om å fortsette og gruppa allerede er her i området, sier Morten «Diesel» Dahl til Dagbladet.no.

Turboneger avlyser etter tragedie