Turboneger er god butikk

Omsatte for 13 millioner i 2007.

(Dagbladet.no): Bandet doblet omsetningen fra 5,8 millioner i 2006 til 11,6 millioner i 2007, og fikk dessuten inn 1,3 millioner i låtrettigheter. Tallet for 2006 var 233 000 kroner.

- Tallene er hyggelige de. Vi spilte godt over 100 konserter og ga ut plate i fjor, sier tidligere bandmedlem Rune Grønn til NA24 Propaganda.

- Omsetningen reflekterer utgivelser og konserter knyttet til disse, og går i sykluser. Konserter var den største inntektskilden i fjor, men det kommer også inn penger fra platesalg og lisenser, sier Grønn videre.

Grønn er nå Turbonegers manager, samt styreleder for «Turboartist», som er det ene av to selskaper som tar seg av businessen til rockerne. Det andre er «Turboneger», som er låtrettighetsselskapet der de to store aksjeeierne er Thomas Selzer med 60 prosent og Knut Schreiner med 25 prosent.

Det samlede overskuddet for de to Turboneger-selskapene kom på vel 2,1 millioner.

Rune Grønn forteller at Turboneger nå skal begynne å jobbe med en ny plate, oppfølgeren til fjorårets «Retox». En ny utgivelse kommer riktignok ikke før tidligst i 2010.

(NTB)

BILLION DOLLAR SADIST: Men bare nesten. 2007 ble et meget godt år for Hank og resten av Turbo-gutta. Her fra konserten under årets Øyafestival i Oslo. Foto: SCANPIX / SARA JOHANNESSEN
BILLION DOLLAR SADIST: Men bare nesten. 2007 ble et meget godt år for Hank og resten av Turbo-gutta. Her fra konserten under årets Øyafestival i Oslo. Foto: SCANPIX / SARA JOHANNESSEN Vis mer
Turboneger er god butikk