Turboneger-gitarist vil ha økt sikkerhet på konserter etter Paris-terror

Knut Schreiner mener alle artister i tida framover vil ha Paris-terroren i tankene.

(Dagbladet): Etter terroren i Paris blant annet rammet konsertlokalet Bataclan, hvor 1500 tilskuere overvar en konsert med Eagles of Death Metal, tar Knut Schreiner fra Turboneger til orde for å styrke sikkerheten ved norske konsertlokaler.

- Jeg mener det nå er naturlig å skjerpe sikkerheten ved mellomstore konserter i Norge, på samme måte som sikkerheten skjerpes rundt flytrafikk, ambassader og debattarenaer når disse blir angrepet. Det vil både publikum og artister sette pris på. Alle er tjent med at man slapper av og føler seg vel når man er på en konsert. I tida vi lever i vil mange tenke at noe kan gå galt i situasjoner der store folkemengder er samlet på ett sted, sier Schreiner.

Paris i tankene Han skal selv spille konsert med Turboneger førstkommende helg, på nettopp en slik mellomstor arena. Schreiner hevder Paris-terroren vil være i tankene når han går på scenen under sitt alias «Euroboy».

- Alle som spiller eller går på konserter i tida framover vil ha Paris-terroren som umiddelbar assosiasjon. Sikkerhetsnivået ved mellomstore konserter i Norge er ikke satt for å møte trusselbildet man nå ser, mener han. 

Det er sikkerhetsselskapet Prosec som driver vaktholdet ved de fleste større kulturarrangementene i Norge. Selskapet mener de har god nok kontroll slik regelverket er i dag, og ser ikke behov for innstramninger. 

Ikke enig med Schreiner - Før vi eventuelt får nye retningslinjer fra PST blir det ingen endringer i sikkerhetsrutinene. I Norge er vi blitt veldig dyktige på kontroll i dørene på grunn av den strenge alkohollovgivningen. I tillegg mener jeg at det ikke er noen grunn til bekymring heller. Publikum bør generelt sett være aktsomme, vi er tilstede på arrangementer for å sikre alles trygghet, sier Henning Kristiansen, operativ leder i Prosec.

Kristiansen hevder også at sikkerheten er like god på mindre konserter som på de største.

- Knut Schreiner sier det er behov for mer sikkerhet?

VIL HA MER SIKKERHET PÅ KONSERTER: Knut Schreiner, musiker kjent fra Turboneger og Euroboys. Foto: Magnus Stivi
VIL HA MER SIKKERHET PÅ KONSERTER: Knut Schreiner, musiker kjent fra Turboneger og Euroboys. Foto: Magnus Stivi Vis mer

- Det er jeg ikke enig med ham i. Og vi har samme rutiner på middels store konsertlokaler som på de store. Sikkerhet handler om å være i forkant, og når jeg har tenkt på det grusomme som skjedde i Frankrike undrer jeg om de kunne gjort noe annerledes. Det tror jeg ikke de kunne, fortsetter Kristiansen. 

Går gjennom rutiner Schreiner og resten av Turboneger går på scenen på Sentrum Scene i Oslo lørdag 21. november. Schreiner trakk fram nettopp Sentrum Scene som et middels stort konsertlokale hvor det bør strammes inn på sikkerheten. 

Roar Gulbrandsen, daglig leder ved Sentrum Scene, Rockefeller og John Dee i Oslo, understreker at deres sikkerhetsrutiner er gode nok.

- Vi tar hendelser som terroren i Paris meget alvorlig, og vi kommer til å gå gjennom våre rutiner i dag for å være helt sikre på at vi gjør alt vi kan for å sørge for at det er trygt å gå på konsert. Men jeg er ikke enig i at det trengs strengere sikkerhet, sier Gulbrandsen.