Turboneger-plate lekket på nettet

To uker før den kommer i butikken.

(Dagbladet.no): Det er knyttet store forventninger til det nye Turboneger-albumet «Party Animals». Skiva slippes først i Norge 2. mai, men allerede nå finner du albumet på internett.

Dagbladets musikkjournalist Anders Grønneberg har tidligere hørt albumet sammen med vokalist Vokalist Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby.

Han bekrefter at albumet på nettet er identisk med det Husby spilte for ham - fra gitarkaskadene i introen til ekstrasporet der rollefiguren Bojan, serberen kjent fra Petre-programmet «Norge i krig»,forteller om det å høre på Turboneger.- Det er slikt som skjer for tiden. Vi får bare håpe at folk velger å kjøpe den lovlige versjonen når den kommer, sier presseansvarlig Mudda Johannsson i Turbonegers plateselskap, Burning Heart Records, til Dagbladet.no. 

Passe god kvalitet

Den versjonen som Dagbladet.no har hørt er av  passe god kvalitet. Nettsiden der Dagbladet.no fant albumet opplyser at  80 mennesker sålangt har lastet ned «Party Animals», mens en rekke er i gang med nedlastingen.

Versjonen ble lagt over på MP3 16. april og så spredd videre på nettet dagen etter.

En ekspert Dagbladet.no har vært i kontakt med mener lekkasjen godt kan stamme fra et promoeksemplar.

Umiskjennelig Turboneger

NYE TURBONEGER: Hank von Helvete (i midten) er blitt germansk skogshøvding i «nye» Turboneger. F.v. Rulleskøyte-gangsta\' Chris Summers, dekksgutt og gentleman Happy-Tom, Totalitær gitarhelt Euroboy, Michel Hutchence-lookalike Pål Pot Pamparius og zombie Rune Rebellion Foto: STIAN ANDERSEN/SONET
NYE TURBONEGER: Hank von Helvete (i midten) er blitt germansk skogshøvding i «nye» Turboneger. F.v. Rulleskøyte-gangsta\' Chris Summers, dekksgutt og gentleman Happy-Tom, Totalitær gitarhelt Euroboy, Michel Hutchence-lookalike Pål Pot Pamparius og zombie Rune Rebellion Foto: STIAN ANDERSEN/SONET Vis mer

Vokalist Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby sa til Dagbladet at «Party Animals» er siste del av trilogien som startet med «Apocalypse Dudes» og fortsatte med «Scandinavian Leather».

- Den er på en måte konklusjonen av de to platene. En ja takk, begge deler-plate. Her er mange mørke og vridde perspektiver, akkurat som oss. På to av låtene er Kringkastingsorkestret med. Dette er en plate som definitivt vil slå an i England og USA. Hvis vi ikke breaker stort med «Party Animals», er det fordi folk er onde.

«Party Animals» låter umiskjennelig Turboneger med en hardtarbeidende Knut «Euroboy» Schreiner på gitar, allsangsrefrenger, boogieelementer, referanser til Ramones og klassiske Turboneger-titler: «All My Friends Are Dead», «Blow Me (Like The Wind)», «City of Satan» og «Hot Stuff/Hot Shit» for å nevne noen.

Åsne Seierstad

Sistnevnte låt er ment som en harselas med Åsne Seierstad.

- Dette er vår kommentar til kjønnsrolledebatten. Her reiser ei søt og sexy jente inn i krigssonen, inn i en mannsverden. Det hele er en moderne klisjé, og hennes rolle blir krampaktig. Ikke minst hvordan hun lar seg framstille - og blir framstilt - av media, sa vokalist Husby til Dagbladet.

<B>LIVE:</B> Turboneger starter turneen i Stavanger 2. mai. 9. mai spiller de på Rockefeller i Oslo.