Turboneger til massene

2003 er året Turboneger vil irritere undergrunnen. Bandet skal turnere med Queens Of The Stone Age i USA og fylle idrettshaller her hjemme.

Queens Of The Stone Ages (QOTSA) frontmenn Josh Homme og Nick Oliveri har vært fans siden Turbonegers USA-turné i 1997. Siden har de amerikanske stonerrockerne jaget et livesam-arbeid, ifølge Turbonegers Thomas «Happy-Tom» Seltzer og Rune «Rebellion» Grønn.

- Første gang vi traff Homme og Oliveri, var backstage etter en av deres konserter. Det endte med vill klemming. De har tydelig et emosjonelt forhold til Turbo, og ble helt fra seg når de så oss, forteller Seltzer til Dagbladet.

Nå har beundringen blitt til handling. 13. mars entrer Turboneger New Orleans sammen med QOTSA. Så går ferden sammen i tre uker gjennom Sørstatene, Florida og østkysten.

Nye Nirvana

- Hva er forhåpningene?

- Queens Of The Stoneage er i ferd med å bli nye Nirvana i USA. Det blir en elektrisk turné, mener Seltzer.

Og gutta mener veien er kort fra det ene bandet til det andre.

- Vi er to band som står hverandre nær. Begge springer ut fra samme musikk, den amerikanske punkscenen på 80-tallet. Det er naturlig at vi gjør noe sammen, sier Grønn.

Hallturné i Norge

Etter turneen med QOTSA fortsetter Turboneger med klubbkonserter ei ukes tid før de vender nesa hjemover til platelansering 28. april. Så følger en drøy måneds Europa-turné som ender i Norge. Da skal bandet fylle idrettshaller i ei uke.

- Det er viktig for oss å ta rocken tilbake fra Distriktshøgskolene, vekk fra vekttalls-segmentet. Vi har langt flere unge fans rundt 20 enn 30. Det blir for døvt om du må ta ex.phil. for å se oss, argumenterer Seltzer.

Å fylle idrettshaller er normalt forbeholdt a-ha her hjemme, men Turboneger er ikke særlig bekymret for ledig kapasitet. Det er heller omvendt. Skal alle som vil, rekke å se Turbo på ei uke er svære lokaler eneste mulighet, mener Grønn og Seltzer. Dessuten lover de rock'n'roll-sirkus, norske gjester, de er i samtaler med tryllekunstneren Tore Torell og idrettshaller gir visstnok en ekstra dimensjon til Turbonegers opptreden.

- Idrettshaller er spesielt for et band som er såpass atletisk som oss. Når vi kjenner lukta av gammel kvinnehåndball-svette rykker det i nesebora, østrogenet setter inn og det blir en mye bedre konsert.

TURBOCUP: Turboneger rocker i følgende byer til våren: Stavanger 27. mai, Haukelandshallen i Bergen 28. mai, Nidarøhallen/Trondheim Spektrum i Trondheim 29. mai og Oslo Spektrum i Oslo 31. mai. Billetter legges ut for salg i morgen.