Turboneger

Stiftet i 1988.Hadde sin første spillejobb i mars 89 på Ungdomshuset i København. Oppløst etter én singel («Route Zero») med påfølgende katastrofeturné i 1990. Reiste seg igjen, og ga ut singelen «Vaya Con Satan» i 1991.

Fulgte opp med albumet «Hit Cars & Spent Contraceptives» i. Søkte Rikskonsertene om 400 000 kroner for å dra til Japan, men fikk 40 000 og dro på pubrunde i Hamburg i stedet.

Etter to vokalister banket «Hertis» Hans Erik Dyvik Husby på banddøra i 1993. Han hadde aldri sunget før.

Gruppa ga ut albumet «Never Is Forever», ikledde seg dongeri og dertilhørende image. Gjennomførte tre USA-turneer og en rekke runder i Europa under navn som Også kjent som TRBNGR, Turbonegro og Stierkampf.

Ga ut et utall singler og fire studioalbum. Nådde ut til et større publikum med albumene «Ass Cobra» og «Apocalypse Dudes». Sistnevnte med «Euroboy» Kåre Schreiner på gitar. Jello Biafra regner albumet som en av tidenes europeiske rockeskiver.

På randen av det store gjennombrudd bestemte bandet seg for å oppløse seg desember 1998, etter at vokalist Hans Erik Dysvik brøt sammen i Milano. Livealbumet «Darkness Forever» (1999) inneholdt opptak fra gruppas siste Europa-turné. Fikk i 2001 sitt eget tribute-album, «Alpha Motherfuckers».