Turbonegerjobb

Turboneger blåste all tvil til helvete på Hultsfred. De er kveldens høydepunkt.

JEG HAR INGEN Turbonegerskiver. Jeg har ingen venner med Turbonegerskiver. Jeg bare sto der, for noen uker siden, i sluttminuttene til en fantastisk Bob Hund-konsert på Hultsfred - og lurte på hvorfor alle kollegaene mine forsvant.

Det viste seg at de ville skaffe seg gode plasser til Turbonegers comeback-konsert.

Det viste seg at det var vanskelig å finne dem igjen.

Jeg ble med andre ord stående alene, uten særlige forhåndskunnskaper, og se Hank von Helvete entre scenen med flosshatt og kappe fra ragnarokk.

HVIS MAN BARE VET litt om Turboneger, er det lett å tenke at det bare er et rølpeband. Det er lett å tro at gutta er populære fordi de er primitive. At de får meg seg publikum fordi de tør rope ting som ingen andre tør, for eksempel «motherfucker», «jeg overlever på grunn av fingerpuling» og superrefrenget «I got erection».

MEN DETTE ER BARE litt av sannheten. Turboneger er populære forde de forstår rock. De kan image. De kjenner koden til massesuggesjonens vidunderlige verden. Og de vil mer enn gjerne være talsmenn for unge mennesker som av en eller annen grunn føler seg misforstått og bortglemt - og som derfor er passelig forbanna på alt og alle.

JEG FIKK BAKOVERSVEIS på Hultsfred. Turboneger holdt en show jeg aldri før hadde sett. Publikum var helt med - selv om det regnet og luktet septik. Frontfigur Hank kastet kappa og fyrte opp en rakett i anus. Knut Schreiner var verdens beste gitarist. Og tekstene var så vulgære at alle bare måtte synge med.

Turboneger slo alle de andre konsertopplevelsene ned i seilerstøvlene.

Turboneger blåste all tvil til helvete.

DU SKAL PÅ Turbonegerkonsert i kveld. Du skal vandre over brua til Odderøya sammen med mennesker i denim. Du skal se matrosluer, sminketryner, «Turbojugend»-logoer. Kanskje du gleder deg til å se raketten i ræva til Hank von Helvete. Kanskje du ser mest fram til å høre Knut Schreiners gitar. Kanskje du har snakket om Turboneger i hele dag. Uten at du egentlig vet noe som helst.

Kanskje du er som meg.

Og de går på scena i Bendiksbukta klokka 22.45 i kveld.

eivind.eidslott@dagbladet.no

<B>TURBOJUGEND: </B>Turboneger har entusiastiske tilhengere - her er Turbojugend avdeling Florø med raketter under Petre-sending i går.