Turbonegro-trommis Tommy Akerholdt: - Jeg betalte 1000 kroner for å få ei flaske i rumpa

Forteller om det drøye turnélivet til Schau og Thoresen.

(Dagbladet): I den ferskeste utgaven av Dagbladets podcast «Alt du sier er feil, Espen» er det musiker Tommy Akerholdt som intervjues av Espen Thoresen og Kristopher Schau.

Skjønt, praten inneholder like deler intervju og mimring om gamle turnéopplevelser Akerholdt og Schau har felles, fra tiden da rockegruppene Cumshots og Silver turnerte sammen. Og turnéopplevelser har Akerholdt nok av.

- Jeg har begynt å bli en gammel rev. Jeg har tross alt vært på turné i over 20 år nå, sier 34-åringen i intervjuet.

Flaskehalser Etter at han «pratet seg inn i podcasten» i forrige uke, under intervjuet med OnklP, valgte Schau og Thoresen å ta hele ukas prat med Akerholdt. Han forteller at det gikk sport i å utfordre hverandre til stadig drøyere oppgaver, med 500 kroner som lokkemiddel.

- Jeg fikk ei flaske opp i ræva, og tenkte nå vant jeg, det kan ingen slå. Men så er det en som sier «hvor mye skal du ha for å putte den mobilen i rassen, da?». Og da er det jo selvfølgelig den galeste i gjengen som gjør det. Så jeg tapte alle de penga, og betalte egentlig en tusenlapp for å få en flaske i rumpa selv, sier han. 

Sin første turné gjorde han altså som 14-åring. Da skulket han skolen og reiste rundt i Danmark og Sverige med bandet Royal, forgjengeren til Serena Maneesh.

Kristenrock Akerholdt spilte gitar i Silver og Serena Maneesh, og spiller for tiden trommer i både Turbonegro og OnklP & De fjerne Slektningene.

Silver fikk noe uønsket et stempel som kristenrockere, og Akerholdt forteller at det resulterte i at bandet gikk til voldsomme lengder for å provosere.

- Vi skulle gi tiende til menigheten, og kastet ut mellom 50 000 og 100 000 fra hovedscenen på Øya-festivalen, forteller Akerholdt, som senere samme kveld møtte mannen som hadde fanget mesteparten av posen med pengene.

- Han hadde 15 000 eller noe sånt. Jeg drakk for tusen, og han spanderte på alle.

- Turboneger reddet meg Som trommis i to av Norges mest populære liveband, forteller Akerholdt at han har travle dager og kvelder.

- Jeg vil spille alle konserter, men jeg har stand-in i Slekta siden Turbonegro var først og jeg føler jeg skylder dem litt av suksessen. Da jeg begynte der, ordnet alt seg økonomisk. De reddet meg litt.

Praten går videre med detaljerte skildringer av hvor gøy, og ekkelt, turnélivet kan være. Schau og Akerholdt mimrer om ekstreme opplevelser fra festene bak scenen, med kroppsvæsker og -åpninger som sentrale deler av flere historier.

- Det ble jo en sport. Alt dreide seg om å overgå hverandre hele tida, uansett hva det dreide seg om. Det var aldri tanke på noen konsekvenser. Det er ikke det nå heller, men vi har vel blitt litt eldre.

Dagbladet var i kontakt med Tommy Akerholdt mandag ettermiddag, han hadde ingenting å tilføye utenom følgende kommentar:

- Jeg har ikke våget å høre podcasten selv, for det er meg på mitt ærligste. 

Se også tidligere podcaster:
Linn Skåber drakk akevitt og ble healet bak scenen.

Marthe Stokstad trodde hun fikk sms fra inntrenger.

Jon Øigarden har en uro inni seg.

Rasende foreldre gikk i protesttog mot Alex Rosén.

Sverre Knudsen om alt fra piller og punk, til syden og Buddhist-ritualer.

Unni Askeland
: - Jeg var full på NRK radio.

Suzanne Aabel har aldri tjent en krone på blogging.

Gunhild Dahlberg har navlestrengen fra sine to fødsler på glass i stua.

Anne Kat. Hærland vil heller dø tidlig av tyfus enn å dø av alderdom.

Johan Golden om trøbbel med loven.

Kristopher Schau drakk sitt eget blod på festival.

Jan Sælid hadde litt spesielle akrobatiske ferdigheter i ung alder.

Egil Hegerberg ser tilbake på ville stunt med sin «partner in crime», Kristopher Schau.

Mia Hundvin fant forside med seg selv i kattedoen hjemme hos foreldrene.

Petter Baarli hadde med 90 liter vin og åtte kasser øl på sydpol-ekspedisjon.

Truls Svendsen er lei av seg selv.

Johan Golden om å ta over etter Nærum i «Nytt på nytt».

Espen Thoresen kjøpte sexdop og låste seg inn på do med pornoblad.

Christer Falch får kjeft for slapp «casting», utplukking av deltakere, på Robinsons siste utgaver.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram