Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Turbulent april

Forskyvninger på toppen og et par svært forskjelligartete nykommere preger Bokhandlerforeningens bestselgerliste for april. Men Erlend Loe holder stand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Erlend Loe ser ikke ut til å ville forlate boklista med det første. Billigutgaven av «Naiv. Super» gikk helt til topps i april, fra en pen sjetteplass måneden før. «Sa mor», med Loes gjendiktninger av Hal Sirowitz' dikt, holder for sin del stand på tiendeplassen. Svært god uttelling for trønderen, som sammen med Helen Fielding og «Bridget Jones' dagbok» har preget lista gjennom hele vinteren. Helen Fieldings bok gikk i april opp fra tredje- til andreplass på lista.
  • Salman Rushdie er stor også her hjemme, og føyk sist måned rett inn på sjetteplass med den nye romanen «Grunnen under hennes føtter». Boka har fått en strålende mottakelse, ikke minst i denne avisa, og befester Rushdies posisjon som en av det seine 1900-tallets betydeligste forfattere.
  • Den samme karakteristikken kan vel neppe bli Monica Lewinsky til del. Sigarpiken fra Det ovale rom inntok ikke desto mindre ellevteplassen på lista med historien om sitt liv som personlig assistent for president Bill Clinton. Boka er ført i pennen av Andrew Morton, og fikk nok ekstra drahjelp av Monicas korte PR-visitt til Norge rett over påske.
  • Anne Lise Borge gjør comeback på lista, og klatrer helt til en tredjeplass med bok nummer sju i «Arvesynd»-serien. Ellers er det gjengangerne som dominerer lista: Både Finn Skårderud, Henning Mankell, Arne Næss, Ken Follett, Gunnar Staalesen, Bergljot Hobæk Haff og Anne Karin Elstad henger med fra marslista. Særlig er det verdt å merke seg at Finn Skårderuds relativt krevende essaysamling «Uro» har slått seg til ro høyt oppe på bokhandlernes bestselgerliste.
  • Takk og farvel for denne gang til de to romandebutantene Linn Ullmann og Karl Ove Knausgård. Så gjenstår det bare å se hvordan maidager, sol og varme stimulerer bokkjøpernes videre hyllevalg.