Turid Birkeland

Turid Birkeland har det vondt. Hun sover oppå dyna og plages av det samme marerittet hver natt. Og verre skal det bli den neste drøye uka, helt til premieren på hennes nye talkshow er overstått. Hvorfor gjør hun dette mot seg selv?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er et sabla godt spørsmål. Jeg aner ikke. Det er vel et slags adrenalinkick. Fordelen er at jeg begynner å kjenne igjen symptomene. Men jeg dør hver gang jeg skal gjøre noe nytt.

Den aller første gangen hun var på TV husker hun ikke noe av. Og det er ikke fordi det har gått 12 år og minnet er visket ut. Hun husket like lite da hun gikk ut av studio.

- Georg Apenes og jeg skulle møtes i en TV-debatt fordi han mente det var for mange unge på Stortinget, mens jeg kalte ham en gammel gubbe. Jeg har aldri vært så nervøs. Jeg gikk i svart med én gang jeg satte foten i studio. Men jeg har sett det etterpå, og jeg klarte meg bra. Og Georg og jeg er blitt gode venner.

DET ER SKREVET OG SAGT mye om Turid Birkeland. Meter på meter med arkivmateriale dokumenterer hennes ferd fra tida på Stortinget, som AUF-leder og kulturminister. Og nå er hun blitt programleder. Igjen.

- Er du ferdig med politikken nå, da?

- Det blir man aldri. Jeg kommer alltid til å mene mye og engasjere meg. Jeg gjør det bare på andre måter. Jeg har ingen verv i partiet lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer