Turid valgte London

LONDON (Dagbladet): Reiseradioens Turid Birkeland har tatt et avbrekk fra rapporter om badetemperaturer og forsvunne teddybjørner i Sommer-Norge. Ferien tilbringer hun i London - byen hun har skrevet egen bok om.

- London er noe helt spesielt. Her møter du en herlig blanding av tradisjon, nyskapning, kulturelt mangfold og gammel kremmerånd. Det er ikke mulig å gå seg lei her. Alltid er det noe nytt man kan oppleve, sier hun til Dagbladet.

Ja, så stor er tidligere kulturminister Turid Birkelands kjærlighet til London at hun har skrevet en annerledes reiseguide om byen. Boka, som kom ut like før ferien, er et resultat av en måneds vandring i Londons gater. Overalt finner hun nye og spennende steder.

- Jeg har vært opptatt av å formidle at London er noe langt mer enn bare shopping i Oxford Street, Harrods og Piccadilly. Jeg håper folk bruker boka for å komme seg utenom de vanlige turistløypene, sier hun.

Birkeland brukte hele mai måned i fjor på å oppdage London. Hun installerte seg på et appartementshotell med tekjøkken og et par gode joggesko.

- I en hel måned gikk jeg åtte timer hver dag på jakt etter Londons sjel. I løpet av den tida slet jeg ut joggeskoene - og ble mange opplevelser rikere. Dette har jeg forsøkt å dele med leserne.

Det er ikke bare ferie når Birkeland nå er i London. Hun er styremedlem i Risør kammermusikkfestival og presseansvarlig for orkesterets opptredener i den britiske hovedstaden. Orkesteret åpnet den norske kultursatsningen på de britiske øyer i Wigmore Hall, og fikk strålende kritikker i Londons største aviser.

<B<FORELSKET I LONDON:</B> Turid Birkeland forelsket seg i London som 13-åring, og siden har kjærligheten bare vokst.