DAB-radio

Turistforeningen skeptisk til FM-slukking

Frykter DAB-radio skal gå ut over sikkerheten i fjellet.

DÅRLIG DEKNING: Flere steder i fjellheimen kan det være utfordrende med DAB- og mobildekning. Foto: Berit Keilen  / NTB SCANPIX
DÅRLIG DEKNING: Flere steder i fjellheimen kan det være utfordrende med DAB- og mobildekning. Foto: Berit Keilen / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Turistforeningen frykter at overgangen fra FM til dab-radio skal gå ut over sikkerheten i fjellet. Manglende dekning kan gjøre at folk går glipp av værvarsler.

I løpet av året slukkes de riksdekkende FM-kanalene, og mange radiotilbud forsvinner helt for dem som ikke har skaffet seg en dab-radio.

Men selv en flunkende ny radio hjelper ikke der det ikke er dekning, og i fjellet er det store hull i dekningen, ofte i områder som heller ikke har mobildekning, melder NRK.

- Mellom Finse og Haukeli, innerst på Hardangervidda og i Jotunheimen og på Dovre, er det utfordrende med dab- og mobildekning, sier eiendomssjef Jan Erik Reiten i Den Norske Turistforening Oslo og omegn. Han frykter dette kan gjøre det mer risikabelt å ferdes til fjells, fordi man ikke får hørt værvarslene.

- Hvis du er langt inne i fjellet, spesielt om vinteren, er det viktig å kunne høre værmeldingen på radio. Du kan jo ikke stole på at du har mobildekning, sier Reiten.

Til sommeren skal dab-dekningen ved flere av foreningens hytter sjekkes.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer