«Mission: Impossible - Fallout»

Turistnæringens Cruise-stunt slaktes: - Så havnet Preikestolen i India, gitt

Slik skal Visit Norway hente fjellmassivet utenfor Stavanger hjem til Norge.

NORGESREKLAME: Visit Norway bruker 50 000 på å få utenlandske medier til filmpremiere på Preikestolen. Her ser vi Tom Cruise i aksjon i India, eller var det Norge? Foto: Paramount.
NORGESREKLAME: Visit Norway bruker 50 000 på å få utenlandske medier til filmpremiere på Preikestolen. Her ser vi Tom Cruise i aksjon i India, eller var det Norge? Foto: Paramount. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at «Mission: Impossible»-scenene superstjerna Tom Cruise spilte inn på Preikestolen utenfor Stavanger i november i fjor, plutselig er flyttet til India i den kommende storfilmen.

Dagbladet var da i kontakt med flere av aktørene som har jobbet hardt for å få den amerikanske filmstjernen til Norge. De mente hardnakket at de ikke følte seg lurt.

Tar grep

Det virker likevel som at initiativtakerne ønsker å sørge for at Preikestolen knyttes til sitt rette hjemland. Onsdag skrev NRK at den statlige turistorganisasjonen Visit Norway flyr inn en rekke utenlandske journalister for å dekke den spektakulære filmpremieren som er planlagt på Preikestolen 1. august.

Slik skal de forsøke å markedsføre internasjonalt at Preikestolen ligger i Norge, og ikke i Kashmir, India, slik det framstilles.

Visit Norway forteller Dagbladet at de bruker 50 000 skattekroner på å fly inn journalister fra utenlandske medier. Samtidig kan de ikke garantere at resultatet blir som de ønsker.

- Vi ønsker at de plasserer Preikestoilen i Norge, og ikke Kashmir. Samtidig aner vi ikke hva de ender opp med å skrive, for det er forskjellen på å invitere redaksjoner, og å invitere betalte bloggere, sier Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Visit Norway til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer