Netflix og Byron Bay

Turistperle ser rødt

Tusenvis har skrevet under på en boikott-kampanje mot den nye serien som skal følge «hotte» influensere i den australske strandbyen.

«BYRON BAES»: Doku-såpen skal portrettere livet til influensere som bor i Byron Bay og byer i nærheten. Filmingen forventes å starte i mai. Illustrasjonsfoto: NTB
«BYRON BAES»: Doku-såpen skal portrettere livet til influensere som bor i Byron Bay og byer i nærheten. Filmingen forventes å starte i mai. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i april lanserte Netflix en ny realityserie, «Byron Baes», som ifølge strømmegiganten skal følge «hotte» influensere som lever sitt beste liv i Byron Bay i Australia.

Det loves også drama som krangler og kjærlighetssorg. Det skulle vise seg at dramaet skulle starte lenge før influenserne kom seg foran kameraene. Lokalsamfunnet raser nemlig mot produksjonen.

Over 6000 har skrevet under på en underskriftskampanje som ber om en boikott.

Lokale kafeer, restauranter og butikker nekter å gi produksjonen tillatelser til å filme på sin eiendom. De frykter at TV-serien ikke vil representere samfunnet og ødelegge byens rykte.

Lokalsamfunnet krever svar på hvorfor Netflix ikke konsulterte med dem før strømmegiganten besluttet å sette i gang et program som fokuserer på byen.

- Et multinasjonalt selskap prøver å utnytte byens navn når samfunnet ikke ønsker det, og tror de bare kan komme hit og bruke oss som en vare, sier Ben Gordon, lokal musiker og kaféeier, til Sydney Morning Herald.

- De innser ikke at de har en stor kamp foran seg, legger han til.

Heller ikke ordfører Simon Richardson er fornøyd. Han mener serien er en støtende overfor lokalsamfunnet.

- V har et samfunn som har ekte problemer, sier han til ABC, og viser til blant annet hjemløse og arbeidsledighet.

- Mens vi prøver å håndtere dette så godt vi kan, kommer denne brosjyren med en idé om hvem vi er, uten innspill fra oss, fortsetter han.

Lokalsamfunnet er ikke fornøyde med inntrykket av Byron Bay som har kommet fram i sosiale medier. De hevder det framstilles som urealistisk og ikke reflekterer livet for de fleste innbyggerne, skriver BBC.

«Vi er et samfunn som opplever store utfordringer drevet av influenser-kultur og rask endring i demografi. Vi ønsker ikke å være den perfekte bakgrunnen og magneten for sosiale medier-influensere», heter det i underskriftskampanjen.

Byron Bay omtales av mange som Australias Hollywood på grunn av internasjonale kjendiser som bor eller ferierer der, blant annet Chris Hemsworth og Zack Efron.

Netflix har ikke ønsket å kommentere saken overfor Sydney Morning Herald og ABC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer