Turné blir plate

Nå Øystein, blir det akustisk eller elektrisk i kveld?

BigBang legger i dag ut på norgesturné som skal resultere i et dobbelt live-album. Med tittelen «Radio Radio Tv Sleep» vil albumet antagelig bli å finne i butikkhyllene i slutten av april.

Av og på med strømmen

I tillegg har bandet lagt seg på en slags schizofren linje, de veksler nemlig mellom å dra ut strømkontakten eller ikke. Dermed kan publikum i byer som Trondheim, Bergen og Oslo velge om de vil gå på den akustiske eller den elektriske konserten.

I de byene som ikke er begunstiget med to konserter, står kontakten i støpselet. Elektrisk, altså.

Femte i rekka

Dobbelt-albumet som er ventet til våren, som sannsynligvis også deles inn i en akustisk og en elektrisk plate, blir BigBangs femte album, siden debutplata «Waxed» i 1995. Siden den gang har Øystein Greni & Co skiftet ut flere medlemmer, blant annet var Christer Engen fra Turboneger, og Martin Horntvedt fra Jaga Jazzist innom bandet på 90-tallet.

I 1999 fikk retrorockerne sitt gjennombrudd med overbevisende live-opptredener på festivaler som by:Larm, Norwegian Wood, Quart og Øyafestivalen. Samtidig fikk albumet «Electric Psalmbook» Dagbladets anmelder til å ønske BigBang velkommen inn i eliten av norsk rock. Året etter kom «Clouds Rolling By», som riktignok inneholdt BigBangs eneste skikkelig store hit «Girl In Oslo», men som ellers ikke innfridde.

Kjærlighetsplate?

BigBangs siste plate kom i fjor vinter, men heller ikke «Frontside Rock\'n\'Roll» klarte å overbevise kritikerne helt. Som forrige plate karret den til seg en firer fra dagbladets anmelder, som hadde dette å si om plata:

«BigBangs særegne groove, sound og uttrykksmåte er i god behold på bandets fjerde album. «Frontside Rock\'n\'Roll» er ei tung og mørk skive som oser av rock-klassisk seinsekstitall. Men samme hvor Øystein Greni & co. har gått på slang i rockens historie, låter alt sammen umiskjennelig BigBang».

Uansett bestått-anmeldelser på plater, har Bigbang mang en gang fått stempel som helter på live-scenen. Øystein Greni har da også sammenlignet en konsert med å elske.

Dermed kan du være med å gi lyd til en skikkelig kjærlighetsplate...

Bigbang er på norgesturné fra torsdag 6. februar til lørdag 22. februar. Les mer om bandet på hjemmesidene til BigBang.

<B>VALGETS KVALER:</B> Vil du se Bigbang med futt og fart...
...eller en mer intim versjon.