«Turn me on, goddammit!»

«Få meg på for faen» til New York-festival.

BLIR DE NIRO IMPONERT? Helene Bergsholm (18) spiller hovedrollen i filmen "Få meg på, for faen". Den får verdenspremiere på en stor filmfestival i New York, kjent for sin tilknytning til Robert de Niro. Foto: Lars Myhren Holand
BLIR DE NIRO IMPONERT? Helene Bergsholm (18) spiller hovedrollen i filmen "Få meg på, for faen". Den får verdenspremiere på en stor filmfestival i New York, kjent for sin tilknytning til Robert de Niro. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Olaug Nilssens roman om en 16-åring som er så kåt at hun «kjenner ein vill trong til å putte heile vasken opp i underlivet» har vært både bestseller og teatersuksess.

Nå er det klart at filmatiseringa blir vist på filmfestivalen i Tribeca i april, skriver Norsk filminstitutt.

Tribeca Filmfestival ble startet av Robert de Niro i triangelet nedenfor Canal Street på Manhattan etter terrorangrepene i 2001, og har vokst til å bli en av verdens største.

Ærlig, men søt Her skal «Turn me on, goddammit» - som er blitt filmens engelske tittel - konkurrere med 11 andre filmer fra hele verden om priser verdt 850 000 kroner, deriblant festivalens hovedpris og prisen for beste skuespiller.

Filmen omtales i relativt uoversettelige ordelag som en «offbeat coming-of-age comedy with a deadpan sense of humor» av festivalens programkomite.

De mener den «livner opp med sin rike fantasi og ærlige, men søte tilnærming til tenåringsseksualitet».

Kostet 17,5 mill «Få meg på for faen» er regissør Jannicke Systad Jacobsens første film, og får norsk premiere først 19. august. Hovedrollen spilles av 18 år gamle Helene Bergsholm, mens Henriette Steenstrup spiller moren.

Filmen har et produksjonsbudsjett på 17 500 000. Filmen har fått 10 500 000 fra NFI.

FILMINNSPILLING: Filmen ble dels spilt inn på Sauda i fjor sommer. Her fra opptakene. 'Foto: Lars Myhren Holand
FILMINNSPILLING: Filmen ble dels spilt inn på Sauda i fjor sommer. Her fra opptakene. 'Foto: Lars Myhren Holand Vis mer