Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Turnéstøtten radert bort

Det er dramatisk at den støtten NBU har mottatt for å dyrke fram talenter nå bortfaller.

UTEN  STØTTE: Tito Lausteen Quartet fra Bodø er første unionbluesband på 18 år som ikke får nyte godt av turnéstøtte fra Norsk Kulturråd. Norsk Bluesunions talentutviklingsprosjekt er strøket fra lista. Foto: Rune Endal
UTEN STØTTE: Tito Lausteen Quartet fra Bodø er første unionbluesband på 18 år som ikke får nyte godt av turnéstøtte fra Norsk Kulturråd. Norsk Bluesunions talentutviklingsprosjekt er strøket fra lista. Foto: Rune Endal Vis mer
Meninger

Norsk Bluesunion har i 18 år arbeidet med talentutviklingsprosjektet Union Bluescup; en bandkonkurranse der finalen hvert år blir avholdt under Notodden Blues Festival.

I forkant av finalen avholdes flere regionale uttak til cupen. Så langt har vi sendt 18 band på turné og mer enn 200 band har deltatt i konkurransen. Ikke bare ser vi en økende mengde av deltakere, men kvaliteten på utøverne har også hatt en formidabel forbedring de siste årene.

Vi tolker dette som et kraftig signal på at deltakelse her er en viktig inspirasjonskilde for nye talenter, og således er viktig for utviklingen av ny norsk blues og musikk i Norge generelt.

Vinneren av cupen blir kåret til neste års Union Blues Band og sendes på turné i Norge, fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord. Turneen har i alle år vært støttet av Norsk Kulturråd, og NBU har vært - og er - helt avhengig av økonomisk støtte for å kunne gjennomføre dette prosjektet. Det er NBUs viktigste enkeltprosjekt.

NBUs søknad om turnéstøtte for 2016 ble avslått av Kulturrådet med begrunnelse av at prosjektet falt utenfor de prioriterte områdene. Det er dramatisk at den støtten NBU har mottatt for å dyrke fram talenter gjennom sitt prosjekt bortfaller. For oss er konsekvensen at det vi har arbeidet så hardt med i mange år i verste fall må avvikles.

I 2012 mottok Norsk Bluesunion den høythengende utmerkelsen NBFs Bluespris under Notodden Blues Festival. Begrunnelsen var bl.a. vårt mangeårige arbeid med rekruttering blant de unge og vårt prosjekt Union Bluescup.

Vi stiller oss uforstående til prioriteringene som blir gjort. Hvem bør få støtte, om ikke de unge og uetablerte?

Det er jo de unge som er vår framtid. Hvis dette ikke bør være et prioritert område for Norsk kulturråd og bevilgende myndigheter, kan vi gå mot ei tid da mangfoldet innen kunst og kultur svekkes.

Vi har bevist gjennom 18 år at dette særs viktige rekrutteringsprosjektet gir resultater. Vi har bidratt til å skape en karriere for alle som har vært unionbluesband. Gjennom året som unionsband har de gjennomgått en læringsprosess og utvikling som de har kunnet bygge videre på i sine musikalske karrierer. Vi håper derfor sterkt at vi kan fortsette med dette arbeidet, som vi ser på som svært viktig for rekruttering i norsk musikkliv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media