Turnéklar Keith Richards viser muskler

MÜNCHEN (DAGBLADET): Keith Richards er på beina igjen. Ikke nok med det, han ser friskere ut enn på 30 år. I går avviste han alle spekulasjoner i kjølvannet av Rolling Stones avlyste konserter med en treningsøkt av de sjeldne.

Det var mange som hevet øyenbrynet da The Rolling Stones måtte avlyse deler av Europa-turneen fordi den notoriske gitaristen hadde «falt ned fra en stige i biblioteket». Hadde eksjunkien ramlet utpå i løpet av de ni månedene siden åpningen av «Bridges To Babylon»-turneen i Chicago i september?

Med Mick Jagger i spissen entret de grånende legendene podiet for å gi svar til 150 journalister og et tjuetalls tv-team, og den evigunge Jagger startet like godt spørsmålsrunden selv:

- Hei, Keith! Hvilken bok var det du måtte strekke deg så langt etter at du falt ned fra stigen i biblioteket?
- Leonardo da Vincis bok om kroppens anatomi,
svarte Keith en smule beskjemmet til høylydt latter fra salen.

Sporty Keith

Stones har sverget at de skal holde det gående til de må rulles ut på scenen, selv om de har fått nok av den mest hasardiøse delen av rockelivet. Det er ikke mye «rock'n'roll» å skade seg mellom Chesterfield-møblementet hjemme i biblioteket.

Den gamle levemannen har åpenbart fått sunnere interesser.

- Hvordan er det egentlig med deg, Keith? Har du det bra? spurte vi en smule bekymret.

- I'm cool! svarte Keith Richards med et glis og satte i gang med en lynkjapp hode-skulder-kne-og-tå-øvelse - sånn for syns skyld.

Og formen kan han trenge. «Bridges To Babylon»-turneen er en av de mest omfattende turneene Stones har gjennomført noensinne. Etter å ha vært på veien i ni måneder, starter de lørdag den tre måneder lange Europa-turneen. Den omfatter førti konserter i tjue land, deriblant Valle Hovin i Oslo 2. august. «Voodoo Lounge»-turneen i 95 blir barnemat i forhold.

- Vi er glade for å være i gang. Bedre seint enn aldri, sa Mick Jagger.

Vinner VM

Rolling Stones har fortsatt ikke kommet til enighet med britiske skattemyndigheter, og har avlyst alle konsertene i hjemlandet i protest.

- Vi skal spille i England i juni 1999, var alt gruppa ville si om den saken.

Da var gamlegutta mer opptatt av fotball-VM. The Rolling Stones hadde ikke oversikt over hvor mange kamper de går glipp av mens de står på scenen, men én kamp var de sikre på å få med seg:

- Vi skal se England slå Tyskland i semifinalen. England vinner på straffe, sa Jagger til et lunkent, tysk hjemmepublikum.
Så var pressens tilmålte fem minutter over, og rullesteinene forsvant ut døra. Keith Richards bakerst med glassklart blikk og knyttneven trykket mot hjertet.

<B>TRIMMET:</B> Keith hadde strukket seg etter Leonardo da Vincis bok om kroppens anatomi da han falt hjemme i biblioteket i mai. Og sannelig hadde han plukket opp noen knep.