«Turtles»-skuespiller i film av a-Ha-regissør: «Ta av det jævla hodet!»

Strabasiøs innspilling.

KLOAKK-KOMPISER: Da «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen dukket opp i 1990 var det gummimasker med robotikk, ikke dataanimasjon, som sto for effektene.
KLOAKK-KOMPISER: Da «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen dukket opp i 1990 var det gummimasker med robotikk, ikke dataanimasjon, som sto for effektene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det startet som en vits. Tidlig på 80-tallet ville tegneserieskaperne Kevin Eastman og Peter Laird parodiere datidens voksenserier, titler som «Daredevil» og Frank Millers «Ronin».

De endte med en fortelling om fire muterte skilpaddebrødre i tenårene som bor i kloakken og trenes opp i ninjakunsten av en kjemperotte.

Det ble millionbutikk. Leketøy. T-skjorter. Dataspill. Og filmer.

Den seneste i rekken, «Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows», har kinopremiere om et par uker.

Som sine fem forgjengere vil den slite med et dilemma som bare blir tydeligere for hver film: Skal de glede nostalgiske noenogtredveåringer eller dagens barn?

Det går fint an å gjøre begge deler (se: Pixar), men stort sett har skilpaddenes filmhistorie vært en serie ulykkelige kompromisser som forspiller det gøyale utgangspunktet.

Sett bort fra den første filmen, da.

«Teenage Mutant Ninja Turtles» fra 1990 (finnes hos Netflix) anses stadig som den beste, et tidlig eksempel på at tegneseriefilmer ikke trenger å maltraktere kildematerialet for å lykkes.

Veien dit var imidlertid strabasiøs, noe The Hollywood Reporter (THR) rullet opp i anledning filmens 25-årsjubileum ifjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer