KAN VINNE MANGE PRISER: Filmen «Blind», som er regissert av Eskil Vogt. Foto: Filmweb
KAN VINNE MANGE PRISER: Filmen «Blind», som er regissert av Eskil Vogt. Foto: FilmwebVis mer

«Tusen ganger god natt» og «Blind» kan ta storeslem på Amanda

Nominasjonene offentliggjort i dag.

(Dagbladet): I dag ble nominasjonene til årets Amandaprisutdeling offentliggjort på Filmens hus i Oslo.

Filmene «Blind» og «Tusen ganger god natt» er blant filmene som er nominert i flest kategorier.

Begge filmene er nominert til årets beste norske kinofilm, sammen med «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa».

Kan vinne sju priser «Blind», som er regissert av Eskil Vogt, er også nominert til prisen for beste lyddesign og beste klipp, hovedrolleinnehaveren Ellen Dorrit Pedersen er nominert til prisen for beste kvinnelige hovedrolle, og hennes motspiller Marius Kolbenstvedt er nominert for beste mannlige birolle.

I tillegg er Eskil Vogt, filmens regissør, nominert til både beste regi og beste filmmanus.

- Det er veldig gøy. Det har vært en lang vei å gå for å få filmen fram, så det er klart at å få dette helt på slutten føles veldig bra, sier Hans-Jørgen Osnes, produsent for «Blind» til Dagbladet.

- Tror du at dere vinner?

- Det er tre gode kandidater i hver kategori, og det er en jury som avgjør, så spenningen er der. Jeg krysser fingrene, sier han.

Kan vinne seks priser «Tusen ganger god natt», som er regissert av Erik Poppe, kan også stikke av med mange av prisene. I tillegg til å være nominert til årets beste norske kinofilm kan den vinne beste foto, beste musikk og beste klipp.

Filmens hovedrolleinnehaver, franske Juliette Binoche, er nominert til beste kvinnelige skuespiller, og Erik Poppe er nominert til beste regi. 

- Juryen har savnet flere brede voksenfilmer, men det er flere gode barne- og ungdomsfilmer i år. Det har vært mye diskusjon og til tider uenighet i juryen, men samlet er juryen veldig fornøyd med nominasjonene, sier Amandaprisens juryleder Bente Erichsen.