Tusen takk, Mr Cash!

KJÆRE MR.CASH

.

Tusen takk for ditt brev til Kjell Magne Bondevik i Dagbladet. Du har gitt oss som er i samme situasjon en stemme.

Jeg er 25 år og er tysk forretningsjurist. Jeg har studert i Tyskland, Sverige og Australia. Jeg har jobbet for Dresdner Bank AG i Tyskland, og videre jobbet som Mediator (familiemekler) i Australia. Men da jeg forsøkte søke jobb hos et advokatkontor i Bergen sentrum, henvendte sekretæren meg til søke jobb på Fisketorget.

Nå sitter jeg sammen med 11 internasjonalt høyt utdannede menesker fra forskjellige land i et lite rom hver dag og lærer norsk. Det var ikke lett å komme med på dette kurset, men jeg ønsket lære norsk så fort som mulig.

JEG LIKER ALLEREDE

å bo i Norge og jeg fortalte alle mine venner i Tyskland med stolthet om nyheten da prinsesse Ingrid Alexandra ble født. Jeg sitter med to flagg - et tysk og et norsk - på sofaen når jeg ser på skiskyting. Jeg har to gullfisker som heter Bondevik og Schrøder og jeg har invitert vennene mine fra Tyskland til 17. Mai. Dessuten skal kjæresten min og jeg gifte oss 7. Juni 2005 (100 år etter løsrivelsen fra Sverige!!!). Jeg er stolt av at jeg er en tysk-norsk kvinne. Barna mine skal også føle seg stolte som tysk-norske. Derfor er det så viktig å få gjøre vår del for et stolt Norge, og at vi får integrere oss som en velkommen internasjonal fargeklatt i dette landet.