MODIG: Faten Mehdi Al-Hussaini ble kjent for å tatt initiativ til en demonstrasjon mot IS.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
MODIG: Faten Mehdi Al-Hussaini ble kjent for å tatt initiativ til en demonstrasjon mot IS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Tusen takk til dere som truet meg og kalte meg hore

En dag vil jeg reise meg enda sterkere enn det jeg var før, skriver Faten Mahdi Al-Hussaini.

Meninger

To år siden ...

Idag er det 24 august, to år siden jeg stod fram og talte IS og profetens ummah imot, to år siden jeg ble profilert, to år siden folk kunne starte å dømme meg som de ville, to år siden jeg begynnte å se på livet mitt og alt annet annerledes.

Jeg har vokst mye de to siste årene. Jeg har turt å heve stemmen min enda høyere om ting andre jenter ikke snakker om, ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke kan. Jeg har også lært at oppmerksomhet har sin pris, noen ganger bra, men for det meste dårlig.

Så jeg har opplevd mye, så mye at jeg har blitt innlagt, vært deprimert, tvilt på alt og til og med ikke ønsket å leve.

Faten Mahdi Al-Hussaini sammen med Yousef Bartho Assidiq.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Faten Mahdi Al-Hussaini sammen med Yousef Bartho Assidiq. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Jeg har fått æresdraptrusler av ukjente og folk jeg kjenner, jeg har blitt utsatt for ting jeg fortsatt ikke kan snakke om enda fordi folk vil dømme meg enda mer, jeg har kjempet med alt jeg har og eier for å ikke knekke sammen.

Men jeg knakk, flere ganger, i mange perioder hverdag. Ikke fordi jeg er svak, men fordi jeg er menneske og fordi jeg er sårbar, og jeg har endelig akseptert at jeg ikke trenger å være så stolt lenger, men heller akseptere at jeg kan også være sterk og svak. Og at en dag vil jeg reise meg enda sterkere enn det jeg var før, og nå er jeg på vei.

Jeg visste aldri at ting var så tabu, å snakke om sannheten bak en del miljøer var så ulovlig for meg, å nevne ting man har gått gjennom er en skam for meg, å tørre å stå imot mine egne for det jeg mener er rett er en feil.

Det er noen ting jeg har holdt igjen som har ødelagt meg, som jeg ikke kan snakke om. Men jeg vil nå snart ta det opp, for jeg stopper ikke her. Jeg tar det opp for meg, for mine søstre, og for jenter der ute som må tie fordi de skammer seg og fordi de blir fortalt at det er deres feil.

I de to siste årene har jeg hørt en del, noen mener jeg har blitt for norsk, jeg har mistet min identitet som iraker, gjør ting for oppmerksomhet og andre mener jeg blir aldri norsk.

Jeg er en stolt norsk-iraker, og jeg vil ALDRI gjøre noe jeg ikke liker for å få oppmerksomheten til nordmenn, eller gjøre noe jeg er imot for å bli akseptert av irakere. Aldri.

Jeg har alltid og vill alltid gjøre det jeg mener er rett, uansett hva det vil koste meg.

Ja, jeg har vært nede, jeg har vært svak, jeg har vært sårbar og er det fortsatt idag, men jeg gir ikke opp, min kamp slutter ikke her, min kamp starter her faktisk.

Så til alle der ute som har støtte meg av kjente og ukjente, TAKK! Takk til alle mine gamle venner, takk til de nye, takk til de jeg har møtt, takk til JustUnity styret, takk til de fra politet, takk til min bror Yousef Bartho Assidiq som aldri ga opp meg, men største takken til mamma og pappa som har tålt en datter som meg.

Takk for at dere har prøvd å beskytte meg og prøver å forstå at jeg er annerledes.

Takk for at dere lot meg være fri selv om dere ikke likte det.

Takk for de gangene dere presset meg til ting jeg hatet som fikk meg til å bli sterkere.

Takk for at dere elsker meg selv om jeg ikke er den datteren dere kanskje ønsket dere, og takk for at dere tåler alt dere gjennomgår pga en datter som ikke vil tie.

Og til dere som har knekt meg, ødelagt for meg og familien, truer meg og familien, sprer rykter, utsatt meg for ting, mener jeg er en hore, solgt mine verdier for nordmenn, fornorsket, eller for iraker, for praktiserende eller for liberal, TUSEN TAKK til dere også.

Takk for at dere er grunnen til at jeg gleder meg til å stå på enda hardere. Takk for at dere har provosert meg så mye at jeg ikke kommer til å gi opp før hver jente tørr å stå opp for seg selv. Takk for at dere har gjort det så tøft for meg at jeg vil kjempe enda hardere tilbake.

Takk for et hardt og lærerikt liv etter 24 august, en dag jeg ble hyllet og fordømt samtidig.

  • Innlegget var først publisert på hennes facebook-side.