Tusenvis forlater Roskilde

Røde Kors advarer mot drukning.

ROSKILDE: (Dagbladet.no): Tilslutt orket de rett og slett ikke været, vinden og gjørma lenger. Ifølge danske medier har tusenvis av Roskildes festivalgjengere forlatt campingplassen for å dra hjem i løpet av natta.

Ifølge Politiken måtte de danske statsbanene sette opp ekstratog for å få fraktet flommen av festivalgjengere fra Roskilde til København.

Presseansvarlig Esben Danielsen er likevel ikke bekymret for at det skal bli glissent på festivalområdet.

- Heldigvis er det ganske få som har dratt hjem, kanskje rundt én prosent. Det er egentlig ikke så mange, sier han til Dagbladet.no.

Det er 75.000 betalende gjester på det som offisielt er kåret til tidenes våteste festival.

Ifølge dansk meteorologisk institutt har det falt 50mm regn siden portene til selve festivalområdet ble åpnet i går.

Nå ligger det store mudderinnsjøer på campingområdet.

Til Radionyhederne advarte Røde Kors tidligere i dag festivalgjengerne mot å drikke for mye alkohol. De er bekymret for at noen skal drukne i sølevannet.

KAMP MOT VANNMASSENE: Med enorme slamsugere forsøker Roskildefestivalen å fjerne vannet på området. Foran den Orange Scenen har det dannet seg enorme pytter. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
KAMP MOT VANNMASSENE: Med enorme slamsugere forsøker Roskildefestivalen å fjerne vannet på området. Foran den Orange Scenen har det dannet seg enorme pytter. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

- Hvis man faller ned i vannet og ikke kan komme seg opp av seg selv, kan det være en reell risiko for at man faktisk kan drukne, sa sjefen for Roskilde Røde Kors, Lars Rasmussen til Radionyhederne.

Akkurat nå er det oppholdsvær i Roskilde. Slamsugerne pumper 6000 liter vann i minuttet for at festivalområdet skal bli levelig igjen. Dessverre forventes det at det nok en gang skal begynne å hølje ned i løpet av dagen.

Det er anslått at regnværet kommer til å koste Roskildefestivalen millioner av kroner.

SLAPPER AV: Disse gutta holder ut, men tusenvis av festivalgjengere har gitt opp og dratt hjem.