Tusenvis ønsker at Eurovision-resultatet revideres

Mener Ukraina ikke fortjener seieren.

SEIERSDRAMA: Jamala fra Ukraina vant den store finalen i Eurovision Song Contest. Det er ikke alle like fornøyde med. Over 350 000 har skrevet under en kampanje som vil ha resultatene gransket på nytt. Foto: Rolf Klatt/REX/Shutterstock, NTB Scanpix
SEIERSDRAMA: Jamala fra Ukraina vant den store finalen i Eurovision Song Contest. Det er ikke alle like fornøyde med. Over 350 000 har skrevet under en kampanje som vil ha resultatene gransket på nytt. Foto: Rolf Klatt/REX/Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag var det Ukraina som gikk seirende ut av Eurovision-finalen. Artisten Jamala og hennes låt «1944» engasjerte publikum og dro seg opp til en førsteplass helt på tampen av stemmetellinga.

Det var derimot ikke alle som lot seg begeistre av det ukrainske bidraget, eller at det vant konkurransen.

Forrige uke skrev Dagbladet at flere russiske medier raste mot seieren, som de gjerne skulle ha hatt selv.

Russlands Sergej Lazarev og hans sang «You Are the Only One» endte på en respektabel tredjeplass, men det er ikke godt nok for enkelte. Nå har over 350 000 skrevet under en underskriftskampanje for å få resultatene revidert.

Mange støttende Mye av misnøyen med Jamala og hennes seier bunner i at låta hennes anklages for å være politisk, noe som ifølge Eurovisions regelverk er strengt forbudt. Den handler om Stalins deportasjon av krimtatarene i 1944.

Mange mener den handler om å ta et standpunkt i konflikten mellom Russland og Ukraina.

Det er på nettsida Change at kampanjen er oppretta. Med tittelen «Få Eurovision til å revidere resultatene fra i år», har kampanjen i skrivende stund sanket inn 358 000 likesinnede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer