VIL HEDRE KROKODILLEJEGEREN: Nesten 24 000 mennesker har skrevet under på en underskriftskampanje der målet er å få Steve Irwin på den australske 100-dollarseddelen. Foto: Metro Goldwyn Mayer / Greg Barrett / Album
VIL HEDRE KROKODILLEJEGEREN: Nesten 24 000 mennesker har skrevet under på en underskriftskampanje der målet er å få Steve Irwin på den australske 100-dollarseddelen. Foto: Metro Goldwyn Mayer / Greg Barrett / Album Vis mer

Steve Irwin:

Tusenvis vil ha krokodillejegeren på den australske 100-dollarseddelen

Startet underskriftskampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Over 23 000 mennesker har til nå skrevet under på en underskriftskampanje, som vil at Steve Irwin skal pryde den australske 100-dollarseddelen.

«Det er på tide at vi viser vår respekt for tidenes største australske fyr, Steve Irwin. La oss gjøre en endring i landets historie. Vi har nå gått ti år uten det australske ikonet og selv om han har blitt anerkjent på mange måter, tror jeg at vi alle kan støtte idéen om å ta det hele et skritt lenger (vel fortjent)», skriver initiativtaker Kyle Ryan.

Da han startet opp underskriftskampanjen satte han opp et mål om 25 000 underskrifter.

Nå er målet nesten nådd - 23 880 stykker har i skrivende stund signert.

Oppfordrer til å sende inn formelt forslag

BBC skriver at det ikke er kjent hvorvidt kampanjen kommer til å ha noen innvirkning på noe som helst.

Den verdenskjente krokodillejegeren har allerede hatt ansiktet sitt på den australske éndollarmynten i forbindelse med en serie av mynter som skulle hedre inspirerende australiere i 2009.

Sjefen for Royal Australian Mint sier, ifølge BBC, at underskriftskampanjen viser hvilken lidenskap det australske folket har for Steve Irwin, og har oppfordret til å sende inn et formelt forslag.

Døde 44 år gammel

Steve Irwin ble godt kjent for norske TV-seere gjennom serien «Crocodile Hunter», som ble sendt på Discovery Channel.

I 2006 døde han etter å ha blitt stukket av en piggrokk. Han ble 44 år gammel.

Tidligere denne måneden ble et av Irwins brev omtalt av medier verden over.

Brevet skal ha falt ut av en bok som faren fant tidligere i år. Faren valgte videre å publisere brevet i boka «The Last Crocodile Hunter», som han har skrevet om sønnen.

«En av de minst gunstige tingene i livet mitt er at det har tatt meg over 30 år å innse hvor viktige dere har vært for oppbyggelsen av min karakter, mine etiske ståsted og aller viktigst - min lykke», heter det i brevet som ble skrevet 12 år før Irwins død.

Brevet skal i hovedsak være en hyllest til Steve Irwins foreldre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer