Anmeldelse: «Hver gang vi møtes» på TV 2

Tuva som «rap-dronning»

Morgan Sulele er hovedgjest i kveldens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

MORGANS KVELD: Tuva Syvertsen viser stadig nye sider. I kveld var hun «rap-dronning» i «Hver gang vi møtes». Alle foto: TV 2
MORGANS KVELD: Tuva Syvertsen viser stadig nye sider. I kveld var hun «rap-dronning» i «Hver gang vi møtes». Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Morgan Sulele, eller Magnus Clausen som han egentlig heter, er barne- og ungdomsalibiet i årets sesong. Det er nok ikke mange over 16 som har et (godt) forhold til sangene hans, men spør familiens yngste om «Bare min» (som toppet VG-lista i 2015) og du får svar.

Det er «lettbeint pop og party», som Aslag sier. Det er musikk lagd «for allsang og fest», sier Morgan. Han er ikke anmeldernes favoritt, men det er han fullstendig klar over. Og - han har tross alt 500 millioner strømminger! Morgan har ikke sagt så mye tidligere, men i kveld må han prate - om seg sjøl. Og, han framstår som en både symptatisk og ydmyk person. Dette mener vår anmelder om kveldens tolkninger:

Aslag Haugen: «Høyt over Oslo» (Magnus Clausen / Jesper Borgen / John-Alexis Mendoza / Anders Kranmo Smestad)

Det er vanskelig å gjøre gull av gråstein, og ikke alle låter funker i alle sjangrer. Men Aslag gjør et godt forsøk med sin countryrocktilnærming her.

En låt kan aldri bli bedre enn utgangspunktet, og det er - som når Morgan har oversatt eller skrevet om andres låter - en svært enkel tekst som ligger i bunnen. Sangen ble spilt inn med rapperen Oral Bee (medlåtskriver Anders Kranmo Smestad), og har et fengende refreng. Her blir den atskillig mer rocka og - ikke overraskende - dreid i Hellbillies-retning, med felefølge og ekstra støtte fra en glødende husgitarist Truls Hval. Aslag gjør rett og slett det han kan, og det gjør han bra!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer