Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Exit»

TV 2: - Skulle gjerne hatt «Exit»

Nå angrer tv-kanalen at de ikke hoppet på.

EKSTREM SITUASJON: Jon Øigardens karakter Jeppe tvinger den livredde prostituerte til å legge seg ned med en golfball i munnen, og gjør seg klar til å slå. Det er skuespiller Sigrid Eriksen som spiller den gråtende sexarbeideren. Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle Vis mer

«Exit» er en beinhard thriller fra finansverdens skyggeside, som overraskende ble høstens store snakkis.

Det var overraskende for flere enn serieskaperne og NRK, for historien er knyttet til en liten finansnisje i samfunnet, og at den til tider er svært grov, provoserende og voldelig.

- Skulle gjerne hatt «Exit»

- Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt «Exit». Det er et fantastisk prosjekt. I ettertid er det lett å si at det burde vi bare hoppet på, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

Serien ble solgt inn til flere kanaler.

Haldorsen uttrykker overfor, selv om hun selv ikke jobbet i TV 2 da arbeidet med «Exit» var aktuelt i 2017, at hun gjerne skulle ha sett at «historien hadde utviklet seg noe annerledes».

Overveldende engasjement

«Exit»-produsent Petter Testmann-Koch i Freemantle vil ikke gå så langt i å si at TV 2 takket nei, men forteller at de gikk bredt ut og flere tv-kanaler fikk tilbud.

- NRK var først på ballen, sier han, og legger til:

- Jeg har ikke lyst å gå inn i den prosessen med valg av partner, men vil si at samarbeidet med NRK har fungert godt. Vi hadde aldri trodd på slik voldsom respons, engasjement og seertall.

Ingen rask beslutning

NRK-Drama er også overrasket over «Exit»-suksessen. Avdelingen mente serien hadde en målgruppe, og at ideen var god - men ikke at nedslagsfeltet skulle bli så bredt som det ble.

- Vi har aldri hatt noen følelse av at det var kjempestor konkurranse om prosjektet, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK til Kampanje.

Til nettstedet gir Køhn uttrykk for at han ikke opplevde at NRK måtte ta en rask beslutning for å holde programmet unna konkurrentene. At Øystein Karlsen var manusforfatter for «Exit», var viktig for NRK, som beskriver ham som en «mann som leverer».

- Traff stort og bredt

Serien er basert på anonyme intervjuer med fire menn tilknyttet det norske finansmiljøet. Bak den glattpolerte fasaden lurer en verden preget av rusmisbruk, psykiske problemer, utroskap, sexkjøp og vold.

- I snitt har hver episode totalt hatt over 1,3 millioner seere, sier Testmann-Koch.

- Vi håpet og trodde at den ville skape bølger og få brukbart med seere, men tillot oss aldri å drømme om den responsen serien fikk. Seerscoren er over all forventning. Vi traff virkelig bredt og stort, sier han til Dagbladet.

- Nok til sesong 2 og 3

Manusforfatter Øystein Karlsen er i gang med oppfølgeren til «Exit». En endelig avklaring på om det blir flere sesonger, kommer før jul. Men produsent Petter Testmann-Koch har en god følelse.

- Vi har historier nok til både en sesong 2 og 3, sier han:

- DNA-et i serien skal være tuftet på virkeligheten, og vi har masse mer å ta av. Vi håper på et nytt samarbeid med NRK, men hvis ikke de ønsker å fortsette, står vi fritt til å knytte til oss andre kanaler.

Produsenten tviler på at en eventuell sesong 2 blir klar neste år, men ser det som mer realistisk en gang i 2021.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media