SIKTET: Politiet arbeider ut fra en teori om at den TV 2-ansatte har tatt utstyr som er blitt bestilt og betalt av TV 2. FOTO: NTB Scanpix
SIKTET: Politiet arbeider ut fra en teori om at den TV 2-ansatte har tatt utstyr som er blitt bestilt og betalt av TV 2. FOTO: NTB ScanpixVis mer

TV 2-ansatt siktet for underslag

Skal ha underslått 15 millioner kroner.

Personen ble pågrepet onsdag klokken 13.30, etter at politiet hadde aksjonert mot flere adresser i bergensområdet.

TV 2-medarbeideren er siktet for underslag av 15 millioner kroner.

Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, sier til Dagbladet at dette først og fremst er en veldig alvorlig og trist sak.

- Vi har levert en politianmeldelse knyttet til mistanke om et grovt underslag foretatt av en av våre medarbeidere i Bergen. Bakgrunnen for det er at vi har avdekket at en av våre medarbeidere har latt TV 2 betale for utstyr han har tatt ut til privat bruk, sier Willand.

Hun forklarer at de fattet mistanke om underslaget i slutten av forrige uke.

Samtale med medarbeideren

- Da gjennomførte vi en samtale med vår medarbeider, hvor vi fikk en forklaring. Basert på den informasjonen valgte vi å gå til anmeldelse, sier Willand, til Dagbladet.

Hun vil ikke uttale seg om hva slags stilling personen har.

- Dette er en politisak og skal følges opp med etterforskning av politiet, derfor ber jeg om forståelse for at vi ikke kan gå inn i detaljer om selve saken, sier Willand, og legger til:

- Dette er først og fremst en vanskelig sak for medarbeideren som er involvert. Det har vi stor forståelse for. Det er også en trist sak for TV 2 og kollegene hans i TV 2, og vi gjør det vi kan for å ivareta medarbeiderne med støtte, sier hun.

SIKTET: Personen jobber i TV 2s lokaler i Media City Bergen i Lars Hilles gate 30. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SIKTET: Personen jobber i TV 2s lokaler i Media City Bergen i Lars Hilles gate 30. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt sier til Bergens Tidende at de mottok anmeldelse fra TV 2 AS onsdag om mistanke mot en av deres ansatte.

Ifølge Bergens Tidende satt personen i lange avhør på politihuset i Bergen utover dagen. Torsdag var vedkommende fortsatt i politiets varetekt.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes med å komme gjennom til politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt.

Skal ha tatt utstyr

Dagbladet har vært i kontakt med den TV 2-ansattes advokat, Erik Ulvesæter ved advokatfirmaet Elden. Han vil foreløpig ikke uttale seg om saken.

- Jeg har ingen kommentar til denne saken på nåværende tidspunkt, sier Ulvesæter.

Politiet arbeider ut fra en teori om at mannen har tatt utstyr som er blitt bestilt og betalt av TV 2.

Ifølge Bergens Tidende skal mannen være en svært betrodd medarbeider.