Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 åpner for å endre «Harde fakta» etter lave seertall

- Vi er overbevist om at programmet har langt større potensiale.

(Dagbladet): I går kveld var det duket for premieren av Jon Hustads nye program på TV 2. «Harde fakta» er blitt promotert som det eneste aktualitetsprogrammet som ikke er venstrevridd.

Men det så det ikke ut til at publikum likte.

«Harde fakta» ble nemlig sett av bare 108 000 seere, noe som tilsvarer en markedsandel 9,5 prosent.

- TV 2 ønsket med «Harde fakta» å ta debattsjangeren, som har vært borte fra TV 2 i mange år, i en ny retning. Det mener vi «Harde fakta» lyktes med i går. Det ble et program vi er godt fornøyd med. Og vi er imponert over en stødig Jon Hustad, som i sin første sending leverte langt over det man kan forvente av en journalist uten tv-erfaring. Hustad har det som skal til for å kunne bli en markant TV 2-profil, skriver programdirektør i TV 2, Pil Gundelach Brandstrup, i en e-post til Dagbladet.

Til tross for at kanalen er fornøyd med Hustads innsats, innrømmer de at de er misfornøyde med seertallet.

- Samtidig er vi klar over at det er en utfordrende jobb å nå bredt med et konsept som i utgangspunktet er ganske smalt. Og selvfølgelig skulle vi ønsket oss litt høyere tall. I sosiale medier var derimot engasjementet massivt. «Harde fakta» var den mest brukte hashtagen på Twitter i går kveld. Programmet lyktes altså med sin første målsetning, å skape debatt, skriver Gundelach Brandstrup.

- Totalhavari På nettsamfunnet Twitter har debatten om «Harde fakta» er et godt program eller ikke gått for fullt. Avisenes anmeldere var heller ikke overbegeistret over det de så i går kveld.

Aftenpostens Vidar Kvalshaug gir programmet terningkast en og kaller det et totalhavari. Kvalshaug kaller programlederen ufyselig og en blanding av en «speeda Per Ståle Lønning i sine avmaktsdager, en Per Sandberg på akevitt og en predikant på provisjon».

Dagbladets Andreas Wiese er derimot noe mer fornøyd
, og gir «Harde fakta» terningkast fire.

- Men programmet har en viktig kvalitet: Det produserer motforestillinger. Også mot programmets faktapresentasjon, skriver Wiese.

Åpner for endringer Programdirektør i TV 2, Gundelach Brandstrup, mener «Harde fakta» har et større potensiale.

- Med det første programmet klarte vi å få noen av de mest kritiske og samfunnsinteresserte menneskene i Norge til å se på TV 2, og til å snakke om «Harde fakta». Vi er overbevist om at programmet har langt større potensiale, men vi må gi det tid til utvikle seg og finne sin form, og ikke minst sette seg i seernes bevissthet, skriver Gundelach Brandstrup.

På spørsmål om kanalen vil forandre programmet etter den labre starten, svarer informasjonsmedarbeider i TV 2, Alex Iversen, følgende:

- TV 2, og «Harde fakta»-redaksjonen, kommer til å jobbe målrettet med å finne programmets form, og gjøre det bedre, skriver Iversen til Dagbladet. 

Programmet produseres av Harald Eias og Bård Tufte Johansens selskap Funkenhauser.

Programleder Jon Hustad er ikke tilgjengelig for kommentar.

NY DUO:  Elin Ørjasæter og Jon Hustad hadde premiere på «Harde fakta» i får kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / TV 2
NY DUO: Elin Ørjasæter og Jon Hustad hadde premiere på «Harde fakta» i får kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media