Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-avtale trekker ut:
- Overraskende

Kulturdepartementet og TV 2 skulle vært enige om millionavtale i desember. Nå er den utsatt – igjen.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi har hatt en god dialog med departementet så langt, og vi er derfor overrasket over de nye signalene», skriver TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en intranettmelding til ansatte i TV 2.

Bakgrunnen er at Kulturdepartementet har tatt kontakt med TV 2 og bedt om mer tid, ifølge meldingen Dagbladet har fått tilgang til. Det var DN som først omtalte saken.

- Vet ikke helt

- Hva er de nye signalene?

- Ikke noe annet enn at de vil komme til å bruke litt mer tid og at vi ikke vet helt hva som ligger i det, sier Sandnes.

- For oss er det viktig at vi holder framdriften i dette. Vi er først og fremst opptatt av at det ligger et godt og grundig arbeid til grunn for avtalen, men det er også viktig at prosessen ikke forlenges med unødvendig tid, sier han.

Kulturdepartementet skal ikke ha presisert overfor TV 2 hvor lang tid prosessen vil ta, og kulturminister Trine Skei Grande kan love at avtalen kommer før sommeren.

– Vi kan ikke fatte noe vedtak før vi har alle fakta på bordet, sier kulturminister Trine Skei Grande til DN.

- Må gjøres skikkelig

TV 2 var eneste søker på oppdraget som kommersiell allmennkringkaster, og skal forhandle med Kulturdepartementet for å komme til enighet om en avtale.

Når staten inngår en ny avtale med en TV-kanal, vil kanalen bli tildelt inntil 135 millioner kroner per år i fem år. Avtalen skulle vært på plass i desember i fjor, før den ble utsatt.

– Vi har behov for å gå inn i tallene skikkelig, så dette kommer til å ta litt tid. Stortinget har vært utålmodig, men vi må be om forståelse for at dette må gjøres skikkelig, sier Grande til DN.

- Ikke bekymret

Det har tatt tid å få svarene som trengs fra TV 2, mener kulturministeren. TV 2 har gjort sitt beste, mener Sandnes.

- De har kommet med forespørsler, og vi har svart på dem og etter beste evne bidratt til framdrift.

- Er TV 2 bekymret for om avtalen kommer i land?

- Vi har ikke fått noen signaler på at noe er endret, bare at de trenger å bruke noe ekstra tid og det forholder vi oss til. Departementet styrer prosessen og vi følger den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!