UENIGHET: Utenriksreporter Fredrik Græsvik (bildet) hevder han er tatt av Gaza-dekninga. Det avviser TV2. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
UENIGHET: Utenriksreporter Fredrik Græsvik (bildet) hevder han er tatt av Gaza-dekninga. Det avviser TV2. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

TV 2 avviser blankt at Græsvik er tatt av Gaza-dekninga

- Vet ikke hvorfor han twitrer at han er tatt av Gaza på grunn av feil fokus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): TV2s profilerte utenriksreporter Fredrik Græsvik skrev i dag på Twitter at kanalen har tatt ham av dekningen av konflikten i Gaza på grunn av «feil fokus», og at han ikke vil rapportere om konflikten med mindre han er til stede i Midtøsten selv.

TV2s nyhetssjef i Bergen, Arne Rovick, avviser påstanden blankt overfor Dagbladet.

- Det stemmer ikke at Fredrik Græsvik er tatt av Gaza-saken. Grunnen til at Græsvik ikke er i Midtøsten nå, er at han har ferie, sier nyhetssjef for TV 2 i Bergen, Arne Rovick.

Bør være varsomme - Fredrik Græsvik har brukt flere uker av sin ferie i sommer til å dekke konflikten i Gaza. Han har fortsatt ferie, derfor har vi valgt å sende Pål T. Jørgensen i stedet. Han reiste til Israel i går og skal være på vei inn i Gaza i dag, sier Rovick.

- Hvorfor hevder da Græsvik at han er tatt av saken på grunn av feil fokus?  

SLETTET: Græsvik har i dag slettet disse Twitter-meldingene. (Skjermdump fra Twitter)
SLETTET: Græsvik har i dag slettet disse Twitter-meldingene. (Skjermdump fra Twitter) Vis mer

- Det vet jeg ikke, for jeg har ikke snakket med ham selv ennå. Men vi har sagt til Fredrik og andre reportere i TV 2 at de på generelt grunnlag bør være varsomme og objektive når de i sosiale medier kommenterer saker de er med på dekke for TV 2.

Bytter Twitter-navn Græsvik, som er på Twitter med brukernavnet «TV2Fredrik», men nå varsler at han vil bytte navn eller konto, har de siste dagene stadig oppdatert sin Twitter-konto med antalle drepte barn i Gaza.

Rovick vil ikke svare på om det disse twittermeldingene utgjør et problem for TV2 Nyhetene.

- Opplever du at Fredrik Græsviks twitring av antalle omkomne barn i Gaza bryter pålegget om å være varsomme og objektive?  

- Jeg vil gjerne snakke med ham selv før jeg svarer på det spørsmålet, sier Rovick.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer