TV 2 avviser blankt at Græsvik er tatt av Gaza-dekninga

- Vet ikke hvorfor han twitrer at han er tatt av Gaza på grunn av feil fokus.

UENIGHET: Utenriksreporter Fredrik Græsvik (bildet) hevder han er tatt av Gaza-dekninga. Det avviser TV2. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
UENIGHET: Utenriksreporter Fredrik Græsvik (bildet) hevder han er tatt av Gaza-dekninga. Det avviser TV2. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): TV2s profilerte utenriksreporter Fredrik Græsvik skrev i dag på Twitter at kanalen har tatt ham av dekningen av konflikten i Gaza på grunn av «feil fokus», og at han ikke vil rapportere om konflikten med mindre han er til stede i Midtøsten selv.

TV2s nyhetssjef i Bergen, Arne Rovick, avviser påstanden blankt overfor Dagbladet.

TV 2 avviser blankt at Græsvik er tatt av Gaza-dekninga

- Det stemmer ikke at Fredrik Græsvik er tatt av Gaza-saken. Grunnen til at Græsvik ikke er i Midtøsten nå, er at han har ferie, sier nyhetssjef for TV 2 i Bergen, Arne Rovick.

Bør være varsomme - Fredrik Græsvik har brukt flere uker av sin ferie i sommer til å dekke konflikten i Gaza. Han har fortsatt ferie, derfor har vi valgt å sende Pål T. Jørgensen i stedet. Han reiste til Israel i går og skal være på vei inn i Gaza i dag, sier Rovick.

- Hvorfor hevder da Græsvik at han er tatt av saken på grunn av feil fokus?  

SLETTET: Græsvik har i dag slettet disse Twitter-meldingene. (Skjermdump fra Twitter)
SLETTET: Græsvik har i dag slettet disse Twitter-meldingene. (Skjermdump fra Twitter) Vis mer

- Det vet jeg ikke, for jeg har ikke snakket med ham selv ennå. Men vi har sagt til Fredrik og andre reportere i TV 2 at de på generelt grunnlag bør være varsomme og objektive når de i sosiale medier kommenterer saker de er med på dekke for TV 2.

Bytter Twitter-navn Græsvik, som er på Twitter med brukernavnet «TV2Fredrik», men nå varsler at han vil bytte navn eller konto, har de siste dagene stadig oppdatert sin Twitter-konto med antalle drepte barn i Gaza.

Rovick vil ikke svare på om det disse twittermeldingene utgjør et problem for TV2 Nyhetene.

- Opplever du at Fredrik Græsviks twitring av antalle omkomne barn i Gaza bryter pålegget om å være varsomme og objektive?  

- Jeg vil gjerne snakke med ham selv før jeg svarer på det spørsmålet, sier Rovick.