Linn Wiik

TV 2-bråket: Metoo-offer godkjente identifisering

- Jeg setter pris på at jeg ble spurt.

BRÅK: TV 2-journalist Linn Wiik viste et bilde på lufta av en tidligere TV 2-ansatt som har fått sparken for seksuell trakassering. Det er ikke ledelsen særlig fornøyd med. Foto: TV 2
BRÅK: TV 2-journalist Linn Wiik viste et bilde på lufta av en tidligere TV 2-ansatt som har fått sparken for seksuell trakassering. Det er ikke ledelsen særlig fornøyd med. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at TV 2-ledelsen har besluttet å ta programmet «Snakk med Linn Wiik» av lufta. Avgjørelsen ble tatt etter at programleder Linn Wiik identifiserte en tidligere TV 2-ansatt, som fikk sparken for grov seksuell trakassering, under sendingen forrige uke.

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, fortalte Dagbladet i går at hun aldri ble konsultert om identifiseringen, og uttalte at beslutningen til programredaksjonen er uakseptabel, og stikk i strid med hennes og kanalens retningslinjer. Solbrække beskrev identifiseringen som en alvorlig svikt.

Ga tommel opp

Dagbladet har pratet med en av kvinnene som ble utsatt for seksuell trakassering av mannen som ble identifisert. Hun avslører at hun ble kontaktet av programredaksjonen i «Snakk med Linn Wiik» før sending.

- Jeg ble spurt på forhånd om jeg var komfortabel med at han ble brukt som eksempel i sendingen i forbindelse med kvinnedagen. Det var jeg, og jeg setter pris på at jeg ble spurt.

Under metoo-opprullingen de siste månedene er mediene kritisert for å beskytte sine egne. At TV 2 har fjernet den delen av sendingen hvor mannen ble identifisert, kan vitne om dette, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer