TV 2-direktør: 
- Alt forandret seg etter at Netflix og HBO kom på banen

Budkrig, høy dollarkurs og dyre kamper om rettigheter er den nye virkeligheten når norske tv-kanaler kjøper innhold til seerne.

KREDIBEL, MEN VANSKELIG: Skuespiller Bob Odenkirk har hovedrollen i den prisbelønte Netflix-suksessen «Better Call Saul». TV 2 hevder det er vanskelig å få nordmenn til å se nisjeserier på vanlig tv. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Scanpix
KREDIBEL, MEN VANSKELIG: Skuespiller Bob Odenkirk har hovedrollen i den prisbelønte Netflix-suksessen «Better Call Saul». TV 2 hevder det er vanskelig å få nordmenn til å se nisjeserier på vanlig tv. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er viktig for oss å vise anerkjente og kredible serier, men mange av dem finner et bedre hjem på vår strømmetjeneste TV 2 Sumo. Seerne er blitt sin egen TV-sjef, sier direktør for internasjonale programmer i TV 2, Nina Lorgen Flemmen (51) til Dagbladet.

I mai reiste hun sammen med TV 2s internasjonale innkjøpsteam til Los Angeles i USA for å handle nye tv-godbiter til sine norske seere.

En helt vanlig geskjeft, og et årlig høydepunkt for noen få utvalgte i de fleste norske tv-kanaler, men Lorgen Flemmen kan også meddele at kampen om sende- og strømmerettigheter til gode serier tilspisses.

- Ingen frykt

Før onlinestrømming inntok verden for fullt var det vanlig å kjøpe serier i pakkeavtaler. Nå venter derimot budkrig og hardere konkurranse. Samtidig tar gigantiske aktører som Netflix, og den høykredible lillebroren HBO Nordic voksende jafs av det norske markedet.

- Alt forandret seg etter at Netflix og HBO kom på banen, men vi frykter dem ikke. HBO er en liten aktør som vi har stor respekt for, men tjenesten blir mer som et supplement, og vil ikke ha en folkelig nok appell i Norge, hevder Lorgen Flemmen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer