TV 2-direktør vil ha strammere NRK-tøyler

Vil ha vurdering av størrelsen på lisensen

- FOR FRIE TØYLER: Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 mener NRK har for stort spillerom i kommersielle markeder.

Arkivfoto: Steinar Buholm / Dagbladet
- FOR FRIE TØYLER: Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 mener NRK har for stort spillerom i kommersielle markeder. Arkivfoto: Steinar Buholm / DagbladetVis mer

TV 2s konserndirektør Rune Indrøy mener NRK har hatt for frie tøyler og for gode betingelser for lenge, skriver Dagsavisen. Nå ønsker han seg en ny vurdering av størrelsen på NRK-lisensen.

- På høy tid TV 2 har i mange år kritisert at NRK har fått starte nysatsinger som friluftsportalen Ut.no og trafikkportalen Dit.no

I regjeringsplattformen for den påtroppende blåblå regjeringen heter det at de vil: «Begrense NRKs mulighet til å bruke sin robuste økonomi til å svekke frie institusjoners aktivitetsgrunnlag.» De lover også å «legge fram en stortingsmelding om NRK-lisens og alternative betalingsordninger.»

- Dette var på høy tid, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Dagsavisen.

- NRK-plakaten, som er styrende for NRKs virksomhet i dag, gir dem altfor store muligheter langt inn i kommersielle markeder. Det bør gå en absolutt grense for hvor omfattende kommersiell virksomhet en allmennkringkaster skal få drive. Fra de siste årene er trafikkportalen Dit.no det beste eksempelet. Medietilsynet og Konkurransetilsynet gikk mot den, men Kulturdepartementet sa ja likevel, sier Indrøy.

- I utkanten TV 2-direktøren konstaterer at det norske mediemarkedet er tjent med at NRK er lisensfinansiert, men mener størrelsen på lisensen må diskuteres.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier til Dagens Næringsliv at han forstår kritikken.

- Jeg skjønner diskusjonen, og jeg kan være enig i at en portal som Dit.no ligger i utkanten av allmennkringkasterens rolle.

Eriksen er også positiv til en utredning om NRK-lisensen

- Jeg ønsker utredningen av lisensen velkommen, sier kringkastingssjefen.

(NTB)