TV 2-direktør vil ha strammere NRK-tøyler

Vil ha vurdering av størrelsen på lisensen

- FOR FRIE TØYLER: Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 mener NRK har for stort spillerom i kommersielle markeder.

Arkivfoto: Steinar Buholm / Dagbladet
- FOR FRIE TØYLER: Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 mener NRK har for stort spillerom i kommersielle markeder. Arkivfoto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV 2s konserndirektør Rune Indrøy mener NRK har hatt for frie tøyler og for gode betingelser for lenge, skriver Dagsavisen. Nå ønsker han seg en ny vurdering av størrelsen på NRK-lisensen.

- På høy tid TV 2 har i mange år kritisert at NRK har fått starte nysatsinger som friluftsportalen Ut.no og trafikkportalen Dit.no

I regjeringsplattformen for den påtroppende blåblå regjeringen heter det at de vil: «Begrense NRKs mulighet til å bruke sin robuste økonomi til å svekke frie institusjoners aktivitetsgrunnlag.» De lover også å «legge fram en stortingsmelding om NRK-lisens og alternative betalingsordninger.»

- Dette var på høy tid, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Dagsavisen.

- NRK-plakaten, som er styrende for NRKs virksomhet i dag, gir dem altfor store muligheter langt inn i kommersielle markeder. Det bør gå en absolutt grense for hvor omfattende kommersiell virksomhet en allmennkringkaster skal få drive. Fra de siste årene er trafikkportalen Dit.no det beste eksempelet. Medietilsynet og Konkurransetilsynet gikk mot den, men Kulturdepartementet sa ja likevel, sier Indrøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer