Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 dropper Amanda-prisen

TV 2 bekrefter onsdag at kanalen ikke vil inngå en ny avtale med Amandakomiteen. Filmprisen går en usikker fjernsynsfremtid i møte.

I FJOR: Skuespiller Nils Ole Oftebro og Agnes Kittelsen delte ut pris under Amandaprisen 2017. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
I FJOR: Skuespiller Nils Ole Oftebro og Agnes Kittelsen delte ut pris under Amandaprisen 2017. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trer ut av avtalen neste år, men har fullt fokus på å lage et fantastisk show i år, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje.

Dermed nærmer slutten seg for det tolv år lange samarbeidet mellom partene. Amanda-utdelingen nådde et bunnpunkt på 202.000 seere i 2015.

Året etter økte seertallet, men i fjor klarte TV 2 bare å lokke 264.000 seere til showet.

- Vi må gjøre en totalvurdering av alle eventene vi er involvert ifra periode til periode, sier Nakken.

Ser nye muligheter

Amandakomiteens leder Tonje Hardersen takker TV 2 for samarbeidet, og sier hun gleder seg til årets TV 2-sending. Samtidig ser hun nye muligheter for Amanda de kommende årene.

- Norsk TV-virkelighet er i dag helt annerledes enn den var i 2006 da showet flyttet fra NRK til TV 2, og vi ser store muligheter for å videreutvikle og fornye Amanda-showet i årene som kommer, sier hun.

NRK produserte og viste den årlige Amanda-prisutdelingen under filmfestivalen i Haugesund i 20 år fram til 2005.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!