IKKE NY SESONG: Etter to sesonger med realitykonseptet på TV 2, kan det være slutt. Foto: Anton Suggio / TV 2
IKKE NY SESONG: Etter to sesonger med realitykonseptet på TV 2, kan det være slutt. Foto: Anton Suggio / TV 2Vis mer

«Robinsonekspedisjonen»:

TV 2 dropper «Robinson-ekspedisjonen»

- Programmet ble dratt i en ganske annen retning enn jeg hadde drømt om, sier Christer Falk. 

Det er svært usikkert om det blir en ny sesong av realityserien, som har rullet over norske skjermet siden 1999, melder Kampanje. Serien ble sendt på TV3 frem til 2013, og på TV 2 fra 2015.

Men etter to sesonger på TV 2 kan nå være slutt. Programleder Christer Falck forteller at de ikke har spilt inn en ny sesong i juni, slik de vanligvis gjør, og at han ikke vet noe mer om fremtiden til programmet.

- TV-kanalene har frihet til å bestemme som de vil, om de vil hoppe over et år eller hva det blir til. I år tok de en vurdering om at det ikke blir, sier Falck til Dagbladet.

- TV 2 ville være folkelige og breie

Programlederen betegner det som kjedelig at TV 2 ikke har planlagt en ny sesong.

- Det hadde ikke vært meg imot om det hadde blitt det. Men jeg kan ikke råde over andres millioner. Hadde det vært opp til meg hadde jeg booket «Robinson» og meg selv de neste 50 årene, sier Falck.

Falck vant første sesongen av «Robinsonekspedisjone» i 1999, og har siden vært programleder og bidratt til å utvikle programmet.

- Det har vært veldig edgy frem til i fjor. Da var planen at det ikke skulle være så edgy. Jeg er veldig skuffet over fjorårets sesong på alle tenkelige måter. Den hadde ikke de elementene jeg forbinder med «Robinson». Grunntanken er at vi skal overraske, skremme, støte og underholde, sier han.

- Ble programmet tatt i en annen retning enn du ønsket?

- Det var vel en ganske annen retning enn jeg hadde drømt om ja. TV 2 ønsker å være mer folkelige og breie, og ønsker å «safe» litt, og ikke støte så mange, sier han til Dagbladet.

          Robinsonkamp i andre sesong på TV 2. Anton Soggiu/TV 2
          Robinsonkamp i andre sesong på TV 2. Anton Soggiu/TV 2 Vis mer

TV 2 fornøyd med samarbeidet

Han legger til at når man skal lage et slikt program er det mange veier man kan gå.

- Men ære være TV 2 som prøver å gjøre noe nytt, men det var en retning som ikke traff så godt, sier Falck.

TV 2s programdirektør Jarle Nakken bekrefter at «Robinsonekspedisjonen» ikke er satt opp på vårens sendeskjema.

- Vi har gjort to sesonger av konseptet i samarbeid med Strix og har vært godt fornøyd med samarbeidet og den redaksjonelle retningen, selv om det nå ikke kommer en ny «Robinson» til våren, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Lavere seertall

Forrige sesong hadde et gjennomsnitt på 257.000 seere, langt under 2015-sesongen som hadde et gjennomsnitt på 368.000 seere.

Ifølge tidligere seertall var det premieren på sesong ti i 2010 som har det høyeste seertallet med sine 449 000. På andreplass ligger sesong to med henholdsvis 418 000 seere på premierekvelden for 15 år siden.