TV 2 får bot etter voldsscener

Må punge ut med 110 000 kroner.

STRAFFES: TV 2 straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen.  Foto: TV 2/American Broadcasting Companies
STRAFFES: TV 2 straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Foto: TV 2/American Broadcasting CompaniesVis mer

(Dagbladet): I mai utførte Medietilsynet en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss.

I denne stikkprøven framgikk det at TV 2 viste to episoder av serien «Grey's Anatomy» som inneholdt voldsscener, med en rekke nærgående skildringer av nedskytinger og drap av uskyldige personer, tidlig på ettermiddagen.

Slike scener, som har 15-årsgrense, er ikke lov å vise på norsk tv før klokken 21 på kvelden, ifølge vannskilleprinsippet.

Medietilsynet har i dag bestemt seg for å gi TV 2 en bot på 110 000 kroner for lovbruddet.

- Drapene fremstår som svært kyniske. I tillegg inneholder episodene flere nærbilder av blodige lik og personer med skuddsår, samt enkelte truende og angstpregede scener, forteller Line Langnes, seniorrådgiver i Medietilsynet, i en pressemelding.

Siden overtredelsen ifølge Langnes innebærer et grovt brudd på vannskilleprinsippet, har Medietilsynet valgt å gi TV 2 et gebyr for forholdet, og ikke bare en skriftlig advarsel.

- I tillegg til at det her er snakk om en grov overtredelse, har vi også lagt vekt på at TV 2 gjennom tidligere dialog og tilsynssaker er godt kjent med regelverket og burde være klar over at denne typen innhold ikke kan sendes på det tidspunkt det ble. Det er TV 2s ansvar å ha gode nok rutiner til å unngå slike forhold ved reprisesetting av programserier. Når det ansvaret ikke er ivaretatt på en god nok måte, synes vi at det er naturlig å ty til gebyr som sanksjonsmiddel i en sak av denne karakter, sier Langnes.

TV 2 har tidligere lagt seg flate.

- Vi er enige med Medietilsynet at disse episodene ikke burde vært sendt på de tidspunkter som de ble sendt på, skrev TV 2-advokat Jan Holland i et tilsvar til Medietilsynet.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 123994471


Varnish cache server