TV 2 får ikke vise Biebers skandalekonsert på TV

Sender dokumentar om superstjernen.

(Dagbladet): Planen var at Justin Biebers skandalekonsert på Chateau Neuf 29. oktober, da han gikk av scenen etter én låt etter å ha klaget på vannsøl ved scenekanten - skulle gå på skjermene på TV 2 denne måten.

Dagen etter konserten var TV 2 svært skuffet over superstjernens oppførsel, og mente det var et klart avtalebrudd.

- Nei, det blir vanskelig. Vi har jo ikke 30 minutter med tape akkurat, sa kommunikasjonssjef i TV 2 Jan-Petter Dahl på spørsmål om TV 2 ville sende den planlagte spesialsendinga.

Det blir likevel en «Bieber spesial» - om enn noe amputert.

Får ikke vise konsertopptak I stedet for konserten sender kanalen en dokumentar fra Biebers besøk i Oslo, der de vil vise klipp fra hans besøk på blant annet Eikeli skole i Bærum og en skateopptreden på Bekkestua.

- Vi skulle gjerne vist låta som Bieber gjorde for fansen før han gikk av scenen. Dessverre har ikke Universal Music Norge og artistens ansvarlige gitt oss tillatelse til dette, sier Jan-Petter Dahl i pressemeldinga.

Spesialen vil dermed ikke inneholde klipp fra skandaleopptredenen på Chateau Neuf.

TV 2 skriver imidlertid at de vil vise eksklusive bilder backstage fra konsertarenaen og m fra et kamerateam som fulgte Bieber gjennom dagen. Dermed blir det en slags Justin Bieber-dokumentar som viser på kanalen like etter morgendagens «Senkveld»-sending.

Mye oppmerksomhet TV 2s planlagte konsertsending blir dermed sterkt endret som følge av opptrinnet.

«Senkveld med Thomas og Harald», der Bieber var gjest før han gikk på scenen, gikk imidlertid som planlagt. Og det til svært god oppslutning fra tv-seerne.

På det meste fulgte 997 000 seere sendinga, mens 895 000 i snitt så hele sendingen.

- Med den enorme medieomtalen både før, under og etter Justin Bieber sitt besøk, er det hyggelig å se at så mange ville følge sendingen, sier kanalens programdirektør Jarle Nakken i en pressemelding.

Flere PR-eksperter mente i ettertid at Biebers skandalekonsert var godt regissert, som følge av oppmerksomheten som oppsto i etterkant.