Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 får kritikk fra PFU i Edvartsen-saken

TV 2 har opptrådt kritikkverdig i et innslag i Edvartsen-saken og får påpakning fra Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha tatt for lite forbehold i innslaget.

Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen er fornøyd med at TV 2 får kritikk i PFU for å ha vært for konstaterende i sin omtale av anklager rettet mot ham. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen er fornøyd med at TV 2 får kritikk i PFU for å ha vært for konstaterende i sin omtale av anklager rettet mot ham. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Det var advokat John Christian Elden som hadde klaget inn saken mot TV 2 på vegne av fotballdommer Svein-Erik Edvartsen.

PFU konkluderte med at kanalen har opptrådt kritikkverdig, noe som er en mildere fellelse enn et rent brudd, skriver Medier24.

– TV 2 er for konstaterende i sin form, sier PFU-leder Alf Bjarne Johnsen.

Dermed gikk utvalget imot innstillingen fra sekretariatet, som hadde landet på å frifinne TV-kanalen.

Bakgrunnen for klagen var et innslag i TV 2-Sporten som omhandlet Norges Fotballforbunds sporing av anonyme eposter. Denne sporingen skal ha ført til Edvartsens villa på Kongsvinger. PFU slår fast at TV 2 var for konstaterende, da de 30. september i fjor koblet fotballdommeren til «flere falske e-poster sendt fra privat villa på Kongsvinger».

Elden og Edvartsen fikk derimot ikke gjennomslag for en rekke andre punkter i klagen, som dermed endte med kritikk og ikke en direkte fellelse.

Svein Erik Edvartsen er likevel glad for vedtaket.

– At PFU er så tydelig i sin kritikk av TV 2 Sporten anser jeg som en stor seier, sier han til Medier24.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media