Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 felt i PFU for «Haterne»

- Vedkommende skulle ikke vært konfrontert på denne måten.

En episode i TV2s nettserie «Haterne» er felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på god presseskikk, melder Medier24.

Mener han ble identifisert Klagen gjaldt en episode som tok for seg negative ytringer mot «Farmen»-deltaker Olav Harald Ulstein.

Sammen med et kamerateam reiste Ulstein for å konfrontere mannen. Sistnevnte ønsket ikke å møte TV2s utsendte og har i ettertid reagert på måten han ble fremstilt på.

Til tross for at ansiktet hans ikke ble vist på tv-skjermen, mente mannen han ble identifisert gjennom bilder fra nabolaget og omtale av hvilket fylke han bor i. Klageren har også reagert på bruken av skjult kamera.

- Oppsøkte selv offentligheten TV 2 har i sitt tilsvar avvist at de har brutt god presseskikk.

De mener mannen selv oppsøkte offentligheten, og de understreker også at de forsøkte å komme i kontakt med ham etter innspillingen.

TV 2 mener klager selv «oppsøkt offentligheten med fullt navn og bilde og fremsatt de aktuelle uttalelser om Olav Harald Ulstein», og at klager derfor må «påregne at man kan bli bedt om å svare for sine ytringer og eventuelt forklare/utdype disse».

- Har brutt god presseskikk PFU stiller seg kritisk til at nettopp klageren er valgt ut i programmet. De mener mannen er en engasjert tv-seer, og skriver i konklusjonen at han verken har uttrykt trusler eller hat i kommentarene sine.

«Utvalget registrerer at TV 2 mener at det ikke foreligger brudd på noen av Vær Varsom-plakatens punkter. Utvalget synes likevel det er åpenbart - på bakgrunn av hva klager har ytret og i hvilken kontekst dette er fremsatt - at vedkommende ikke skulle vært konfrontert på denne måten, jf. Vær Varsom-plakatens krav til saklighet og omtanke (punkt 4.1), og at klager heller ikke skulle vært gjenkjennelig for en nær krets som følge av publiseringen, jf. VVp-punkt 4.7», skriver PFU i fellelsen. 

Utvalget viser også til Vær Varsom-plakatens punkt 1.5 om at det er pressens oppgave å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep.

- I denne saken mener utvalget at TV 2 har satt dette punktet på hodet og tvert imot utsatt klager for en opplevelse han burde vært foruten. TV 2 har brutt god presseskikk, skriver de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media