TV 2 felt i PFU

Brøt god presseskikk da Øyvind Alsaker deltok i Lotto-reklame.

BRUDD PÅ PRESSEETIKKEN: PFU feller TV 2 for å låne ut sportskommentator Øyvind Alsakers stemme til reklamebruk. Foto: Scanpix
BRUDD PÅ PRESSEETIKKEN: PFU feller TV 2 for å låne ut sportskommentator Øyvind Alsakers stemme til reklamebruk. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig kom det fram at tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen klaget inn TV 2 til PFU. Han så et «grovt brudd på presseetikken» i at kanalen lånte ut stemmen til fotballkommentator Øyvind Alsaker til en Lotto-reklame som blant annet ble sendt i reklamepauser under kanalens VM-sendinger i sommer.

Nå feller Pressens Faglige Utvalg TV 2 for brudd på tre punkter i det presseetiske regelverket Vær Varsom-plakaten.

De tre punktene omhandler at redaksjoner må verne om sin troverdighet, unngå dobbeltroller eller interessekonflikter som kan true integritet og troverdighet, og unngå sammenblanding av reklame og redaksjonelt innhold.

Trodde reklame var sportssending Det var allerede i sommer, mens reklamen rullet over skjermene, at Olufsen reagerte på sammenblandingen av reklame og journalistikk.

I Lotto-reklamen retter plutselig Øyvind Alsakers kommentatorstemme seg til en sofaslitende ektemann, med beskjed om å bidra mer til husarbeidet. Den Lotto-vinnende kona har åpenbart fått råd til å kjøpe seg fotballkommentatorens tjenester.

«Jeg trodde kampen var i full gang da jeg hørte Øyvind Alsakers kommentatorstemme komme gjennom TV-apparatets høyttaler i en av VMs innledende kamper. Men så viste det seg å være et reklameinnslag for Norsk Tipping direkte i forkant av den samme kampen som Alsaker skulle kommentere,» skrev Olufsen i en post på mediabloggen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer