TV 2 flytter fra Karl Johan

Enten til Bjørvika eller Grünerløkka.

FORLATER KARL JOHAN: TV 2 har bestemt seg for å flytte fra sine nåværende lokaler på Karl Johan. Foto: Dagbladet
FORLATER KARL JOHAN: TV 2 har bestemt seg for å flytte fra sine nåværende lokaler på Karl Johan. Foto: DagbladetVis mer

(Dagbladet): I en melding til de ansatte, som Dagbladet har fått tilgang til, skriver TV 2-sjef Olav Sandnes at styret har vedtatt at TV-kanalen skal flytte fra dagens lokaler i Karl Johans gate 14 til et nytt bygg i Oslo sentrum.

- De siste ukene har vi stått foran følgende valg: Å forlenge avtalen i Karl Johans gate eller å velge et nytt bygg sentralt i Oslo. Vi har valgt det siste, skriver Sandnes.

En av årsakene til at TV 2 ønsker å flytte, er at eieren av bygget har planer om bygge om butikklokalene på bakkeplan. Ombyggingen ville vært så omfattende at så mange som 150 ansatte i kanalen måtte flyttet ut midlertidig i ett år og at Nyhetskanalen måtte flyttet til hovedkvarteret i Bergen i fire måneder.

- Vi kommer derfor til å flytte, enten til Diagonalebygget vis-a-vis Operaen eller til Sundt-kvartalet på Grünerløkka. Dette er to svært gode alternativer. Begge byggene er hypermoderne og vil bli tilpasset oss slik vi ønsker. I tillegg er begge i umiddelbar nærhet av sentrumskjernen og kort vei fra offentlig kommunikasjon. Begge nybyggene er betydelig rimeligere enn hva vi har oppnådd hos eksisterende eier, skriver Sandnes.

Han forklarer videre at at den endelige beslutningen om hvor TV 2 skal flytte, trolig vil bli tatt av styret i januar 2016.

- Vi er sikre på at uansett hvilket av disse byggene som blir valgt, så blir dette en fantastisk arbeidsplass for alle oss i TV 2 i årene som kommer, skriver Sandnes.

VARSLER: TV 2-sjef Olav T. Sandnes varsler at kanalen vil flytte fra lokalene i Oslo. Foto: NTB Scanpix
VARSLER: TV 2-sjef Olav T. Sandnes varsler at kanalen vil flytte fra lokalene i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer