FLYTTER NYHETENE: TV 2 flytter nyhetene en time senere på lørdager for å sende programmer som «Skal vi danse» og «God kveld Norge» i stedenfor.  Her fra finalen av «Skal vi danse» i 2015 med  Stian Staysman Thorbjørnsen og  Alexandra Kakurina.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FLYTTER NYHETENE: TV 2 flytter nyhetene en time senere på lørdager for å sende programmer som «Skal vi danse» og «God kveld Norge» i stedenfor.  Her fra finalen av «Skal vi danse» i 2015 med  Stian Staysman Thorbjørnsen og  Alexandra Kakurina. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

TV 2 flytter nyhetene til fordel for «Skal vi danse»

- Ingen nedprioritering sier kanaldirektøren.

(Dagbladet): TV 2 skal sende nyhetene en time senere på lørdager, melder Dagens Næringsliv.

I stedenfor nyhetene, skal programmer som «Skal vi danse» og «God kveld Norge» få sendetid fra kl 21.

Endringen innføres etter at OL i Rio er over.

Nyheten kommer samme dag som TV 2 gjorde det klart at kanalen ikke vil ha en ny avtale som allmennkringkaster. Fra neste år er kanalen dermed ikke lenger forpliktet til å produsere egne nyheter med base i Bergen.

Nyheter skal fortsatt være en viktig del av TV 2-tilbudet, og det at kanalen stokker om på sendeskjemaet i helgene innebærer ingen nedprioritering, sier kanaldirektør Trond H. Kvernstrøm til Dagens Næringsliv.

- Det ligger ikke noe dramatikk bak dette. Vi har sett på tallene og vi tror dette vil gi en bedre flyt og fungere bedre for seerne. Dette er heller ingen forsmak på at det skal bli færre nyhetssendinger, sier Kvernstrøm.

Nyhetsanker Arill Riise er ikke bekymret for endringen og mener kanalen må være åpen for å prøve nye ting.

- Vi er i en situasjon der vi må gjøre alt for å optimalisere i forhold til konkurrentene, NRK og andre. Dersom nyhetene på en eller to dager i uken blir flyttet til klokken 22, ser jeg ikke jeg noe negativt på det, sier han til avisa.