«Skavlan»

TV 2 flytter «Skavlan»:
- Ja, vi har tapt mot «Lindmo»

Flytter «Skavlan» til lørdager etter en lang høst med skuffende seertall.

SEERFLUKT: «Skavlan» flyttes til lørdag fra og med neste år. I tidligere publisert video på Instagram-kontoen til komiker Kevin Vågenes harselerte han og Skavlan med seertallene. Video: Kevin Vågenes / Instagram.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med sesongpremieren i januar skal talkshowet «Skavlan» nå sendes på lørdager, ikke fredager, opplyser TV 2. Det ble for tøft å konkurrere mot NRKs «gullrekke», innrømmer kanaldirektør Trygve Rønningen overfor Dagbladet.

- Ja, denne høsten så tapte vi mot «Lindmo». De har gjort en fantastisk høst, og det må vi bare gratulere NRK med. Vi ser at det å konkurrere mot NRKs gullrekke er en barsk øvelse. Så det gjør at vi gjør grep for vårsesongen, sier han.

Etter at Fredrik Skavlan meldte overgang til TV 2 fra NRK, var det Anne Lindmo som tok over sendetida til den populære programlederen på fredagskvelden. Å vinne fredagen er viktig, og ikke minst beinhard konkurranse for tv-kanalene, noe som gjør at NRK og TV 2 har knivet om seerne. Nå må altså Skavlan flyttes.

- Forventningen i media har vært høyere enn hva vi hadde forutsett. Skavlan brukte 20 år på å bygge seg stor i NRK, sier Rønningen.

- Hva sier Skavlan selv om dette?

- Både vi og Skavlan har sagt at vi skulle ønske vi hadde flere seere. På et eller annet tidspunkt må man velge om man skal gjøre noe. At man nå tar et slikt grep, er vi enige om, sier Rønningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer