TV 2:

TV 2 fnyser av stjerneflukt

Det siste året har TV 2 mistet noen av sine største profiler. Konsernsjef og sjefredaktør i kanalen frykter ikke stjerneflukten.

STJERNEFALL: Siste episode av «Senkveld» noensinne ble sendt 21. mai. TV 2 har det siste året mistet noen av sine største profiler. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2.
STJERNEFALL: Siste episode av «Senkveld» noensinne ble sendt 21. mai. TV 2 har det siste året mistet noen av sine største profiler. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I april kom nyheten om at det etter 20 år på skjermen er slutt for «Senkveld». Allerede i februar annonserte Stian Blipp at han skulle gi seg som programleder for å fokusere på egne sceneshow. Helene Olafsen blir nå selskapet Skistars ansikt utad, men har fortsatt kontrakt hos TV2.

Blipp og Olafsen er ikke de eneste programlederne TV 2 har mistet det siste året. Etter 25 år er det også slutt for «Skavlan» - programmet som i lang tid var NRKs mest sette talkshow.

TV 2s konsernsjef og sjefredaktør, Olav Terjeson Sandnes, er derimot ikke bekymret for en stjerneflukt fra kanalen.

- Vi er faktisk ikke bekymret, jeg vil si nesten tvert imot. Vi har en offensiv plan om å fornye oss og allerede i høst kom vi med 13 nye titler på TV 2. Vi har også én sesong med «Skavlan» igjen, sier Sandnes til Dagbladet.

Han vedgår likevel at han synes det er vemodig at programmer som de fleste har et forhold til nå kommer til en slutt.

- Alt har sin slutt. Det er en del av det å være relevant, det er også å stoppe med det man har drevet med lenge, fortsetter han.

Flukt til rivalene

Mens Fredrik Skavlan gikk fra NRK til TV2 er det andre som gjør omvendt. Julie Strømsvåg forlot i mars TV2 sporten etter nær 13 år og gikk over til rivalen NENT. NENT, som er moderbedriften til kanaler som TV3, TV6, TV4 og Viaplay, har de siste åra sikret seg en rekke eksklusive sportsrettigheter, og nå også profiler. Fra Sporten har TV2 måttet ta avskjed med flere kjente fjes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer