Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 frifinnes for ærekrenkelser

Kanalen er frifunnet i lagmannsretten.

I alt omtalte TV 2 forskningsprosjektet til kirurg Kristian Eide i 32 TV-innslag og 17 artikler på nett. Foto: NTB
I alt omtalte TV 2 forskningsprosjektet til kirurg Kristian Eide i 32 TV-innslag og 17 artikler på nett. Foto: NTB Vis mer

I Oslo tingrett er TV 2 tidligere dømt for ærekrenkelser mot hjernekirurg Per Kristian Eide, men lagmannsretten snudde.

Hjernekirurg Per Kristian Eide saksøkte TV 2 og en rekke av kanalens journalister for ærekrenkelser, etter at de omtalte et av Eides forskningsprosjekter.

I Oslo tingrett ble TV 2 dømt til å betale kirurgen 825.000 kroner i oppreisning, og betale 3,5 millioner kroner i sakskostnader.

Hjernekirurg Per Kristian Eide og hans advokat Per Danielsen i Oslo tingrett i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Hjernekirurg Per Kristian Eide og hans advokat Per Danielsen i Oslo tingrett i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Nå har Borgarting lagmannsrett behandlet ankesaken. Retten frifinner TV 2, og Eide må betale 6,35 millioner kroner i sakskostnader.

I alt omtalte TV 2 forskningsprosjektet til Eide i 32 TV-innslag og 17 artikler på nett.

I 2015 ble saken klaget inn for Pressens Faglige Utvalg, PFU. Eide fikk delvis medhold, og PFU konkluderte med at TV 2, NTB og Aftenposten alle hadde brutt god presseskikk i forbindelse med dekningen av saken.

Lagmannsretten konkluderte nylig med at Eides krav mot Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og to av ANBs redaktører er foreldet, slik også tingretten kom til.

Også Aftenposten og NTB ble saksøkt. Aftenposten har inngått forlik med kirurgen, mens saken mot NTB ennå ikke er behandlet i rettssystemet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media