TV 2 frykter ikke nyhetsflopp

Selv om danskene sliter med sin nyhetskanal.

(Dagbladet.no): 15. januar lanserer TV 2 sin storsatsing Nyhetskanalen, og forventningene har vokst seg store etter ansettelsen av en rekke profilerte reportere og ankere.

Nylig lanserte danske TV 2 en tilsvarende nyhetskanal, TV2 News. Den har imidlertid ikke vært noen stor seersuksess, skriver Jyllands-Posten. Bare 16 000 seere fulgte kanalens sendinger på det meste den siste uka i 2006.

Nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland i TV 2 lar seg ikke skremme.

- Vi har lave og realistiske forventninger. Seertallene kan ikke sammenliknes med tradisjonelt ratingfjernsyn, sier han til Dagbladet.no.

Skal gå i null

Ifølge Ba.no lover Kåre Valebrokk at det ikke blir noen røde tall for Nyhetskanalen til neste år.

I første omgang er det Canal Digitals digitalkunder, digitalkundene i Get, samt de som får tv-tjenestene levert av noen av de mindre distributørene, som kan få inn kanalen.

Til sammen kan den nå 600 000 seere i starten.

NYHETSFOLKET: Disse skal få Nyhetskanalen på beina. Fra venstre:  Fra v.: Terje Svabø, Mah-Rukh Ali, Siri Lill Mannes, Øyvind Brigg, Odd Reidar Solem, Ingunn Solheim, Lene Østby Sævrøy, Morten Sandøy, Christine Korme, Fin Gnatt, Espen Fiveland, Pål T. Jørgensen og Cathrine Fossum. Foto: TV 2
NYHETSFOLKET: Disse skal få Nyhetskanalen på beina. Fra venstre: Fra v.: Terje Svabø, Mah-Rukh Ali, Siri Lill Mannes, Øyvind Brigg, Odd Reidar Solem, Ingunn Solheim, Lene Østby Sævrøy, Morten Sandøy, Christine Korme, Fin Gnatt, Espen Fiveland, Pål T. Jørgensen og Cathrine Fossum. Foto: TV 2 Vis mer

Øvre Helland mener suksessen ikke først og fremst vil måles i seertall, men om distributørene mener Nyhetskanalen er verdt å betale penger for. TV 2 forhandler også om plass i det digitale bakkenettet, der utbyggingen starter i 2007.

- Dette er en annen måte å se TV på. En nyhetskanal sitter man ikke og ser på hele tiden. Man går til og fra, og oppdaterer seg på viktige nyheter eller ser om det har skjedd noe nytt. Dermed vil det aldri være like mange som ser på kanalen samtidig, som når det for eksempel går et underholdningsprogram.

- En genistrek

Arne-Inge Christophersen i Initiative Universal Media tror ikke at TV 2 vil ha noen problemer med å gå i null det første året.

- Dette er finansiert fra starten av, med annonser og inntekter fra distributørene, sier han til Dagbladet.no.

Han påpeker at Nyhetskanalen først og fremst er en profilbygger for TV 2.

- TV 2 vil oppfattes som en seriøs nyhetsformidler. Kanalen har slitt litt med å bli oppfattet mer som en underholdningskanal enn en nyhetskanal. Når store kriser oppstår, har folk for eksempel en tendens til å velge NRK, sier han.

Han tror ikke Valebrokk vil gi noen tidsfrist, selv om Nyhetskanalen skulle oppnå seertall på dansk nivå.

- Det eneste måtte være om håndverket er så dårlig at ingen tar det seriøst. Men det kommer ikke til å skje. Trolig vil Nyhetskanalen vise seg å være nok en genistrek fra Kåre Valebrokk.

Tv på nett

Nyhetskanalen vil også samarbeide tett med TV 2 Nettavisen.

- Vi har felles ambisjoner, og kanalens måte å tenke på vil ligge tett opp mot nettets publiseringsform, sier Øvre Helland.

I neste uke lanserer TV 2 en en omfattende nyhetsvideotjeneste. Nyhetskanalen skal kunne streames mot betaling, mens kortere nyhetsinnslag knyttet til enkeltsaker blir vist gratis.