- TV 2 har fremstilt forskningen vår som lovløs naziforskning

Sier nevrokirurg Per Kristian Eide før skjebnemøte.

SKAL OPP I PFU: TV 2 gransket i et stort antall saker om nevrokirurg Per Kristian Eide gjennom sin hjerneforskning på Rikshospitalet hadde utsatt pasienter for fare og påført dem varig skade. FOTO: Torbjørn Berg / Dagbladet og Universitetet i Oslo
SKAL OPP I PFU: TV 2 gransket i et stort antall saker om nevrokirurg Per Kristian Eide gjennom sin hjerneforskning på Rikshospitalet hadde utsatt pasienter for fare og påført dem varig skade. FOTO: Torbjørn Berg / Dagbladet og Universitetet i Oslo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - TV 2 har fremstilt forskningen vår som lovløs naziforskning der tilsynelatende friske mennesker blir lurt med i et livsfarlig forskningsprosjekt, sier nevrokirurg Per Kristian Eide til Dagbladet.

Han forbereder seg nå på det som trolig blir et heftig møte i Pressens faglige utvalg i neste uke. Da behandles nemlig norgeshistoriens største presseklage. Det er forfatter og forlegger Anders Cappelen som har ført klagen i pennen - på vegne av kirurg Eide.

TV 2 gransket i et stort antall saker om Eide gjennom sin hjerneforskning på Rikshospitalet hadde utsatt pasienter for fare og påført dem varig skade.

Slik Dagbladet fortalte i morges, kommer Cappelen med kritikk og beskrivelser av kvinnelige TV 2-reportere. I den første innsendte PFU-klagen - som også ble sendt til Helsetilsynet før den ble revidert og sendt på nytt til PFU - bruker Cappelen blant annet karakteristikkene «trebarnsmor», «bare 25 år», «Frk. Detektiv-inspirert», «tettsittende genser» og «blondt, utslått hår».

Sjokk og vantro Eide går ikke inn i slike karakteristikker - men er sterkt kritisk til hvordan han ble behandlet av TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer