Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- TV 2 har ikke evig liv

Flere modeller er aktuelle når myndighetene skal vurdere hvilke rettigheter reklamefinansierte fjernsynskanaler skal få etter at TV2s konsesjon løper ut i 2002. Kulturpolitisk talskvinne i Arbeiderpartiet, Grethe Fossum, mener TV2 ikke bør ta det som en selvfølge at kanalen får fortsette

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsesjon på vei ut

Allmennkringkastingsrådets kritikk av Norges eneste riksdekkende reklamefinansierte fjernsynskanal gjør at landets mediebilde kan forandre seg inn i neste årtusen. Grethe Fossum mener det er alvorlig at TV2 får kritikk for andre år på rad uten at kanalens ledelse kommer med innrømmelser.

-Må lytte

- TV2 bør ikke være så kjepphøye, men konsentrere seg mer om å lytte til kritikerne. Fossum mener TV2 selv har muligheter til å påvirke hvordan kommersielt fjernsyn skal reguleres ved å være mer ydmyke overfor de krav som blir stilt.

Når nye rammer for riksdekkende reklamefjernsyn skal til behandling peker det seg ut flere løsninger. TV2 er best tjent med at dagens ordning fortsetter. En annen løsning er at TV2 må betale for konsesjonen, det betyr at deler av overskuddet går til staten og ikke til eierne. Det er heller ikke uaktuelt at flere får konsesjon slik at TV2 får f.eks. TVNorge som riksdekkende konkurrent. Det kan også tenkes at det bare lyses ut en konsesjon og at TV2 må konkurrere med andre.

Alvor

- TV2 vil stå sterkere i neste runde hvis de bestreber seg på å oppfylle de konsesjonsvilkårene de har i dag, sier Grethe Fossum.

- TV2 kan ikke skjule seg bak at «God morgen, Norge» er et kulturprogram, kritikken må tas på alvor og ledelsen må slutte å polemisere, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!