Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-Hildrum får nei, nei og nei

Klubb 2 går bare med på nulloppgjør

FÅR NEI: TV 2-sjef Alf Hildrum møter motstand fra klubbene. De går med på nulloppgjør, men avviser alle andre krav fra TV 2-ledelsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
FÅR NEI: TV 2-sjef Alf Hildrum møter motstand fra klubbene. De går med på nulloppgjør, men avviser alle andre krav fra TV 2-ledelsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

||| TV 2-sjef Alf Hildrum får klar beskjed: Klubbene sier nei til lønnsnedgang, nei til svekkelse av tariffavtalen og nei til endring av pensjonsordningen.

Dette kommer fram i en innstilling, der samtlige klubber i TV 2 bare vil gå med på forslaget om nulloppgjør.

- Dette er en utstrakt hånd fra klubbene til TV 2-ledelsen, sier leder i Klubb 2, Baard Zakariassen, til Dagbladet.

Innstillingen er i dag lagt ut til uravstemning blant klubbens medlemmer, med en svarfrist natt til tirsdag.

- Vi mener at medlemmene må få ta stilling til denne prosessen fordi vi er i en ekstraordinær situasjon. Det er veldig alvorlige ting TV 2-ledelsen ber oss om, sier Klubb 2-lederen.

Pensjonsstrid
I uravstemningen blir medlemmene bedt om å ta stilling til de fire punktene som har vært aktuelle: Nulloppgjør, lønnsnedgang, svekkelse av tariffavtale og endring av pensjonsordingen.

Særlig det siste punktet, som innebærer å gå fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjon, har opprørt de TV 2-ansatte. Nyhetsanker Pål T. Jørgensen, som ikke er medlem av klubben, sa nylig til VG at TV 2-ledelsen raner dem for pensjonen.

De tre klubbene i TV 2 har alle kommet med en likelydende innstilling, der alle andre krav enn nulloppgjør blir avvist. Dette ble presentert på klubbmøter i går.

- En del tok til orde for at vi burde satt full stopp og sagt nei til absolutt alt. Det var vel bare en person som spurte om det kunne være lurt å gi litt mer, men jevnt over føler jeg at vi har støtte for vår linje, sier klubbleder Zakariassen.

Ingen garantier

Han håper at medlemmene vil gi sin støtte til innstillingen i uravstemningen.

- Vi føler at det er en ansvarlig måte å håndtere dette på.

- Et nulloppgjør er vel ikke nok for å nå målet om å spare 150 nye millioner?

- Nei, men vi har ikke fått noen garantier for at pengene blir brukt i bedriften eller til å hindre oppsigelser, og vi har ikke fått noen garantier mot at eierne bruker pengene til å ta utbytte. Når vi ikke får noen slike garantier, så kan vi heller ikke bare kaste masse penger ned i et stort svart hull, sier Baard Zakariassen.

TV 2-ledelsen er forelagt klubbenes innstilling i et møte, og den vil få et brev om resultatet av uravstemningen så snart det foreligger. Det er foreløpig ikke berammet noe nytt forhandlingsmøte.

Dagbladet har bedt om en kommentar fra TV 2s informasjonsdirektør, Rune Indrøy, men han har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media